Már vegán óvszert is lehet kapni

Talán nem sokan vannak tisztában vele, de a boltokban, drogériákban, gyógyszertárakban kapható kondomok nagy része állati eredetű termékeket is tartalmaz. Manapság azonban már a szigorú vegán életmódot folytatóknak is vannak alternatívái ezen a téren.

A vegánok sokat mesélhetnének arról, hogy a hétköznapokban mennyire nem egyszerű kikerülniük az állati eredetű anyagokat tartalmazó termékeket. Vegyük például az óvszert: néhány kondom például - meglepő módon - tejport tartalmaz, illetve sokban megtalálható egy kazein nevű tejipari melléktermék is. A kazein tulajdonképpen bizonyos értelemben hulladéknak számít, de az értékesíthető fajtából: az ételektől a ragasztón át a műanyagokon keresztül a hajápolási termékekig rengeteg mindenbe belekeverik. És az óvszerekbe is. Ezért a vegán életmódot folytatóknak a legtöbb drogériás kondom nem megfelelő.

Milyen előnyei vannak a vegán életmódnak? Bár a veganizmus alapvetően egy állatjogi mozgalom, mégsem csak az állatok profitálhatnak belőle. A növényi étrendnek tudományosan alátámasztott pozitív hatásai vannak mind az egészségünkre, mind a környezetünkre nézve. Kattintson a részletekért!

Hogyan lesz egy kondom vegán?

Szerencsére manapság már kaphatóak vegán óvszerek, ami azért is nagyon fontos, mert semmiképp nem szabadna, hogy valakit a választott életmódja visszatartson az óvszerhasználattól. A gumi ugyanis - számtalanszor hangsúlyozott módon - nemcsak arra való, hogy a nem kívánt terhességet elkerüljük, hanem jelenleg az egyetlen módja, hogy a szexuális úton terjedő betegségek, például a HIV-vírus ellen védekezzünk.

A vegán kondomban nincs semmi állati eredetű összetevő
A vegán kondomban nincs semmi állati eredetű összetevő

Hogy mitől lesz vegán egy kondom? Nyilván attól, hogy nincs benne állati eredetű összetevő vagy állati eredetű alapanyagok feldolgozása során keletkezett melléktermék - mint például a kazein. A másik kitétel, hogy semelyik összetevőjét sem tesztelték állatokon - sajnos például a síkosításukra használt folyadékokra ez nem minden esetben igaz.

Fontos tudni, hogy egyes gyártók nem vagy csak hiányosan tüntetik fel a gyártásra vonatkozó termékinformációkat a csomagoláson, ezért ha biztosra akarunk menni, akkor mindenképpen az interneten is nézzünk utána, hogy mit kell tudni a termékről, amelyet megvenni készülünk. Illetve a gyógyszertárakban, drogériákban érdeklődjünk az eladóknál arról, hogy vegánként milyen opcióink vannak óvszervásárlás terén. Szerencsére már az ismertebb márkák között is egyre több kínál valamilyen vegánbarát opciót.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)