Jó benyomást tenni az első randin

Lassan hozzászokunk, hogy az első benyomás jelentőségéről főleg az állásinterjúkon vagy üzleti találkozókon tanúsítandó helyes viselkedéssel kapcsolatban beszélünk, holott a legtöbb embert jobban izgatja, hogy egy randevún hogyan lehetne eredményes. Nézzük, hogyan kellene viselkedni az első randin!

Hacsak nem spontán történik meg az ismerkedés, a férfiak számára mindig ott a feladat, hogy igyekezzenek megnyerőek lenni, s olyan képet kialakítani magukról, amely elég ígéretesnek tűnik a potenciális partnerük számára. S ez nem mindig egyszerű. A hölgyeknek ebben a játékban talán kissé könnyebb dolguk van, mert egy határig passzívabbak maradhatnak.

Klasszikus esetben az emberek társaságban ismerkednek, aminek megvan az a hatalmas előnye, hogy a többiek már a jelenlétükkel is valamiféle referenciát nyújtanak. Ha nincs más közös téma, akkor róluk lehet beszélgetni, s így áthidalhatóak az első feszült percek. Könnyű eztán találkozót kérni , és megbeszélni. Az egész folyamat viszonylag oldottan megy.

Más esetekben viszont a nulláról kell indítani az ismerkedést. Például egy szórakozóhelyen, vagy egy társkereső oldalon egy fotó és némi sablonos bemutatkozó szöveg alapján összehozott vak randin. Vannak férfiak, akik úgy kapják meg tulajdonságaik közé a sármot, mint a 44-es lábméretet, másoknak viszont dolgozniuk kell (és ők alkotják a többséget), hogy elég lazának, megbízhatónak és kulturáltnak tűnjenek. Jegyezzük meg persze, hogy ezek a tulajdonságok más-más közegben mást és mást jelenthetnek. Van, ahol a macsóság többet ér, mint a filozófusi készségek.

Hogy randizzunk online? Ha meguntuk már az egyedüllétet, ideje összeszedni, hogy hogyan szedhetünk össze valakit. Egy tanulmányban most kutatók éppen azt vizsgálták meg, milyen adatlapokra kattintanak leginkább a társkereső oldalakon. Kattintson, hogy Önre kattintsanak! A nők - legalább is a férfiak így gondolják - azt várják, hogy szórakoztassák őket, s emiatt viccesnek, jópofának kell velük lenni. S talán az unalmas férfiak tényleg nem igazán nyerők, de nem árt felidézni, hogy aki befeszül a kétpercenként kötelezően elpufogtatandó viccek és szójátékok közé, nem unalmasnak, hanem szánalmasnak tűnhet. Van, akinek persze jól áll ez a műfaj, s szinte képes leadni egy privát stand up comedy-t, ám ennek is megvan a hátulütője. A műsor a partnertől való távolságtartást kíván, mert a mondanivaló áll a középpontban, és nem a másik, akivel ugye éppen a randi zajlik.

Pedig talán ez a legfontosabb az első találkozásoknál: figyelem a partnerre. Urak! A nők figyelnek. Nem ők akarnak esztrád műsort adni, ők a közönség. És ezt már akkor is tudták, amikor belementek a találkozóba. A sármos férfiaktól, akik folyamatosan hatást gyakorolnak a nőkre, ezt érdemes elsősorban megtanulni. Nem az előnyös külsejükkel hódítanak (habár az biztosan nem árt), hanem az előnyös viselkedésükkel.

A macsó viselkedés nem biztos, hogy vonzó a nők számára

A macsó viselkedés nem biztos, hogy vonzó a nők számára Az pedig bizonyos vonásaiban nagyon hasonló helyzetet teremt ahhoz, amit egy összeforrott (még ha nem is szerelmes) pár viselkedése mutat. A külvilág csak díszlet, a figyelem fókusza a másikon van. A nők ilyenkor úgy érzik, hogy megnyílhatnak, hozzátehetnek valamit a beszélgetéshez, nem kell félniük a férfi okoskodásától vagy a letromfolástól, felfogják az érzelmi üzeneteiket, s kedvesek velük. Ilyenkor nem is számít, hogy miről folyik a beszélgetés, hiszen a nők különlegesnek érezhetik magukat, a helyzetet és a partnerüket elbűvölőnek látják.

Van néhány dolog, amit azonban érdemes elkerülni, ha valaki jó színben szeretne feltűnni.

Először is a szélsőséges viselkedés minden formáját érdemes mellőzni. Nem jó úgy viselkedni, mintha már az első öt perc után fellobbant volna a szerelem (mert ez igen ritka kivételektől eltekintve nem következik be, s ezt mindenki tudja).

Nem érdemes hűvösnek, távolságtartónak sem maradni, mert az elutasításként értelmezhető elsősorban, nem szabad aprónak és jelentéktelennek mutatkozni, mert senki sem a deklarált vesztesek társaságát keresi.

Nem érdemes továbbá macsót és nagymenőt játszani, mert az a legtöbb esetben inkább nyomasztónak tűnik, mint férfiasnak , s az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol ugyanebbe a kategóriába esik.

Végül érdemes a stratégiát gyorsan átgondolni már az első randi előtt: mit akarok a partneremtől? Csak szexet? Legyen szex és majd meglátjuk a folytatást? Barátkozzunk össze, és talán lesz szex is? Vagy keresem benne, amiért hosszabb távon is érdemes kitartani valaki mellett? A tervet persze felülírhatja akár már az első pár szó is. És akkor marad a sárm, a figyelem vagy a gyors távozás.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +11 °C

A keleti országrészben este még felhős lehet az ég, és egy-egy zápor sem kizárt, majd lassan ott is felszakadozik a felhőzet. Hajnalra a középső tájakon - egy összeáramlás mentén - alacsonyszintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. Az északias szelet élénk, főként északkeleten akár erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, ugyanakkor a derült, szélvédett északi völgyekben 5, 8 fokig is lehűlhet a levegő. Hidegfront érkezik, de jelentős időjárásváltozást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra