Modern randikalauz

A randevúzgatás napjainkban már korántsem olyan egyszerű, mint néhány évtizeddel ezelőtt volt. Régebben egyértelműek voltak azok az etikett szabályok, amelyeket egy romantikus találkozó alatt érdemes volt betartanod: a férfi kinyitotta az ajtót a nő előtt, le- és felsegítette a kabátját, időben hazavitte.

Ma, amikor a modern technológia már karnyújtásnyira van tőled, fontos, hogy a romantikus pillanatokban is tudjuk, mikor vegyük elő a zsebedből az okostelefont, vagy éppen mikor tegyük el, hogyan hívjuk el kedvesünket a randira, és értesítsünk-e másokat a találkozóról.

A Samsung közelmúltban készült Techonomic Index felmérése rámutatott arra, hogy emberek többsége úgy véli, a technológia segít áthidalni a modern élet által támasztott fizikai akadályokat: az okostelefonoknak, számítógépeknek és nem utolsó sorban a közösségi hálózatoknak köszönhetően könnyebben tartjuk a kapcsolatot szüleinkkel, barátainkkal, és ha betartjuk a modern randi szabályokat , a kedvesünkkel is sok intim pillanatot tölthetünk közösen.

1. Tipp: Közösségi háló helyett használd a telefonodat!

A felmérések igazolják, hogy a barátokkal a telefon mellett leginkább a közösségi csatornákon kommunikálunk , így joggal merül fel benned is az az ötlet, hogy a Facebook Messengeren hívjuk el kedvesedet egy vacsira vagy romantikus sétára. Ezt a fórumot tartalékoljuk inkább egy baráti találkozó megszervezésére, a kiszemeltünket pedig inkább hívjuk fel, a hangunk sokkal meggyőzőbb lesz a puszta betűknél.

2. Tipp: Csak akkor vegyük elő a telefonunkat a randin, ha párunk beleegyezett

Ha párunk beleegyezik, hogy elővegyüka telefonunkat, például azért, hogy képet készítsünk róla, vagy megmutassuk a családtagjainakt, kisállatainkat, nyugodtan előbújhat a kis digitális kedvenc a táskánkból. Ellenkező esetben jobb, ha inkább kikapcsoljuk a randi idejére! Nem kell bejelölnünk a helyszínt egy közösségi oldalon sem! Semmi szükség arra, hogy a többi ismerősünk tudjon róla, merre randevúzgatunk. Tartsuk szemkontaktust, és felejtsük el a telefon nyomkodását, hadd érezze kedvesünk, hogy most ő a legfontosabb Nekünk.

Randira vigyünk egy csokor virágot is! (Fotó: Europress)

3. Tipp: Beszéljetek minél többet

A kutatás szerint többségünk úgy látja, a technológia közelebb hoz bennünket egymáshoz: a válaszadók fele a technológiai vívmányoknak köszönhetően gyakrabban beszél szüleivel, testvéreivel, barátaival. Használd ki a technológia adta lehetőséget Ön is! Üzenjünk kedvesünknek telefonon, mondjuk el, milyen jól éreztük magad a találkozón, küldjünk neki virtuális képeslapot. Éreztessük vele, hogy folyton ő jár az eszedben. A Techonomic Index felmérés szerint az egymástól távol élők fele felhívja egymást este, hogy jó éjszakát kívánjon. Túlzásokba azonban ne essünk, és felejtsük el a hajnali háromkor küldött „Fenn vagy még?” üzeneteket is.

4. Tipp: Ha nem jött össze, beszéljétek meg személyesen

A felméréséből az is kiderül, hogy a technológiát nemcsak kapcsolatteremtés, de sajnos a kapcsolat lezárásában is igénybe veszik az emberek, 14-ből egy (7 százalék) ugyanis SMS-ben ne ossza meg a történteket a közösségi hálókon , ez csak ránk tartozik!

)
Megújult a HáziPatika! (x)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Rossz hír a kórházak adósságáról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: