Jelek, hogy a kapcsolat már több a barátságnál

Lehet egy férfi és egy nő között kizárólag csak barátság? A webmd.com nem túl kielégítő választ ad erre a kérdésre, miszerint minden az adott embertől függ.

Lehet egy férfi és egy nő között kizárólag csak barátság? A webmd.com nem túl kielégítő választ ad erre a kérdésre, miszerint minden az adott embertől függ.

Egyes férfiak és nők között tagadhatatlan a vonzalom, ők sosem lesznek csak barátok. Másrészről egyes férfiak és nők között kizárólag plátói vonzalom van. De vannak ennél trükkösebb kapcsolatok is, ahol csak az egyik fél érzi a szexuális vonzalmat. Ezekben a helyzetekben a vonzalom komolyan próbára teszi a barátságot.

A vonzalom egy másik ember iránt nem ki vagy bekapcsolható érzés. De ezekben a helyzetekben az érzés plátói maradhat. Ha nincs romantikus töltete az érzésnek, akkor egyszerűbb a helyzet. Azonban, ha valaki erősen vonzódik a barátjához , nem lehet figyelmen kívül hagyni az érzéseket, vagy sokáig eltitkolni. Ekkor kell elgondolkodni a kérdésen, hogy nem túl fájdalmas-e a "csak barátok" kapcsolat.

Ezért élik túl a nők a férfiakat A férfiak nemcsak biológiailag, szociológiailag is hátrányban vannak a nőkhöz képest - állítja Marianne Legato, a gender-specifikus orvoslás egyik kutatója. Kattintson a részletekért ! Annak eldöntésében, hogy a kapcsolat barátság maradjon, vagy valami több legyen, az alábbi figyelmeztető jelek segítenek:

  • egész nap a barátjára gondol, többet, mint a partnerére
  • romantikus érzéseket táplál iránta
  • szex közben is gondol a barátjára
  • erős hiányérzete van, ha nincsenek együtt
  • jobban megbízik a barátjában, mint párjában
  • lehet, hogy nem érez szexuális vonzalmat a barátja iránt, de intimebb a kapcsolata vele, mint kedvesével
  • egyedülálló, de inkább a barátjával tölti az idejét, ahelyett, hogy randevúkra járna

A férfi-női barátságból párkapcsolat is lehet

A férfi-női barátságból párkapcsolat is lehet

Ha az alábbi figyelmeztető jeleket észlelte magán, akkor itt az ideje, hogy felülvizsgálja kapcsolatát a barátjával:

  • ha nem élnek párkapcsolatban, el lehet gondolkodni azon, hogy megpróbálják együtt, párként
  • ha tudja, hogy a barátja nem nyitott egy romantikus kapcsolatra, érdemes elgondolkodni azon, hogy fenntartsa-e a barátságot
  • ha párkapcsolatban él, el kell döntenie, hogy melyik kapcsolatot szeretné folytatni

A férfi-női kapcsolatok - ahogy az azonos neműek közötti kapcsolatok is - nagyon összetettek. Szóval fontos, hogy tisztázza magában a helyzetet és döntést hozzon!

A cikk a http://blogs.webmd.com bejegyzése alapján készült.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +18 °C
Minimum: +14 °C

Többnyire borult időben lesz részünk, de keleten időszakosan szakadozhat a felhőzet. Kisebb-nagyobb megszakításokkal, de továbbra is többfelé várható eső, záporeső, a Dunától keletre zivatarok is kialakulhatnak. Elsősorban az ország középső harmadán jelentős mennyiség is hullhat! Az északias szél többfelé megerősödik, északnyugaton és északkeleten viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 15 és 26 fok között várható, a 20 foknál magasabb értékeket elsősorban a keleti, északkeleti megyékben mérhetjük. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. A mostani csapadékos, változékony időjárás egy mediterrán ciklon, illetve az annak áthaladásával érkező hullámzó frontrendszer következménye. Mindez kettősfronti hatást fejt ki.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra