Félreléptem: elmondjam neki, mielőtt hozzámegyek?

A Nők Lapja Psziché olvasói minden lapszámban szakértőktől kapnak praktikus életvezetési tanácsokat. Ezúttal Papp Enikő coach, pszichológus segített egy kérdezőnek.

Karola (33) a következő problémával kapcsolatban kért segítséget: "Négy éve vagyunk együtt a párommal, aki most megkérte a kezem. Mardos a bűntudat, mert fél évvel ezelőtt volt egy rövidke viszonyom. Félek, ha nem mondom el neki, hazugságra épül a házasságunk, de akkor is nagyot kockáztatnék, ha őszinte lennék vele. Mit tegyek?"

<a href="https://www.sys-temas.com/hu/sys-temas/alapito/" target="_blank">Papp Enikő válasza</a>

Őszinteségével lehet, hogy megszabadul a bűntudattól, de a párjának fájdalmat okoz, vagyis az ő szempontjából ront a helyzeten. A félrelépés mindig azt jelzi, hogy valami hiányzik a kapcsolatból. Gondolja végig, hogy az önök esetetében mi vezetett a félrelépéshez, mi nem volt kielégítő a kapcsolatban.

Olvassa el korábbi hat cikkünket is, amit sorozatban adtunk közre az olvasói kérdésekből! Kattintson ide a sorozat első részéért, a cikk alján pedig további ötöt talál! A továbbiakban vállalja a felelősséget, és mondja el neki mindig, ha valamit hiányol. Ha folyamatosan ápolja a kapcsolatát azzal, hogy őszintén beszél a felmerülő problémákról, nem kell majd a lelkiismeret-furdalással megküzdenie. A házasságkötés nagyszerű alkalom lehet az új kezdetre! A bűntudatod feloldására pedig tudatosítsa, hogy hibát követett el a múltban, de szándékában áll a továbbiakban őszintének lenni a párjával.

A Nők Lapja Pszichét keresse az újságárusoknál, vagy fizessen rá elő a Sanoma Magazincentrumában!

Weben is követheti: www.pszichemagazin.hu

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)