Az érzelmi megcsalás jelei

Nincsenek gyanús rúzsnyomok a galléron, sem idegenekkel váltott flörtölő üzenetek - az érzelmi megcsalás sok esetben észrevétlen marad. Gyakran még a megcsaló fél számára is.

Hol a határ a férfi és nő közötti szoros barátság és az érzelmi megcsalás között? Nehéz megmondani, éppen ezért gyakran maga a megcsaló fél sincs tisztában vele, hogy viselkedésével a párkapcsolatát veszélyezteti. Dr. Jane Greer párkapcsolati szakértő szerint az alábbi viselkedési jegyek jelezhetik, hogy jobban kötődünk egy harmadik félhez - például kedvenc munkatársunkhoz -, mint párunkhoz.

Kapcsolatban élek, de máshoz is vonzódom Nem számít mennyire szeretjük a párunkat vagy éppen mennyire élvezzük vele a szexet - gyakran akkor is fellángolhat a vonzalom egy harmadik személy iránt, ha egyébként boldog párkapcsolatban élünk. Részletekért kattintson !

Izgatottabbak vagyunk, ha őt láthatjuk, mintha párunkat

A kapcsolatok érzelmi energiákról szólnak - arról, hogy mennyi energiát adunk bele, és mennyit kapunk. Ha érzelmi magcsalásról beszélünk, fontos megnézni, hogy mennyi energiát fektetünk a harmadik féllel ápolt kapcsolatunkba. Természetesen nem várható el (és nem is egészséges), hogy minden energiánkat és időnket csak és kizárólag a párunkra fordítsuk, ám ha az arányok felcserélődnek, és párkapcsolatunk háttérbe szorul, az intő jel lehet.

A szakértő szerint érdemes elgondolkozni az alábbi kérdéseken is:

  • Túlságosan is izgatott leszek, ha láthatom ezt a munkatársamat?
  • Elégedett vagyok a találkozásaink gyakoriságával?

Izgatottabbak vagyunk, ha őt láthatjuk, mintha párunkat

Fantáziálunk róla (de nem úgy)

Sokkal kisebb veszélyt jelent párkapcsolatunkra, ha éjszaka egy Tom Hardyval töltött forró éjszakáról álmodunk, mintha érzelmi fantáziáink vannak kedvenc munkatársunkról. Hogy mit értünk érzelmi fantáziálás alatt? Például ha arról ábrándozunk, hogy párunkkal ellentétben a munkatársunk mennyivel megértőbben tudná kezelni a konfliktusokat, és biztosan nem lenne képes úgy megbántani bennünket, ahogy partnerünk tette. Vagy ha azon merengünk, hogy mennyivel könnyebb és boldogabb életet élhetnénk vele, mint jelenlegi kapcsolatunkkal.

Ha ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejünkben, akkor érdemes elgondolkodnunk a szerelmi életünkön .

Mindennel hozzá szaladunk

Ki az első személy, akinek elújságolnánk, hogy fizetésemelést kaptunk? Vagy: egy kisebb koccanás után ki lenne az első, akit értesítenénk? A szakértő szerint az érzelmi megcsalás potenciális jele, ha életünk fontos helyzeteiben párunk helyett ahhoz a bizonyos harmadik személyhez fordulunk.

Panaszkodunk neki a párkapcsolatunkról

A szakértő hangsúlyozza, hogy az emberek nem feltétlenül azért kezdenek el panaszkodni párkapcsolatukról kedvenc kollégájuknak, mert érzelmi viszont szeretnének kezdeni - gyakran teljesen ártatlanul, bármilyen hátsó szándék nélkül kezdődik a dolog. A panaszkodás azonban - főleg ha a harmadik fél is megnyílik az ő párkapcsolati problémáiról - szoros köteléket tud kialakítani a két ember között. A szakértő szerint ha azon kapjuk magunkat, hogy párunkról pletykálkodunk, álljunk meg egy percre, és gondoljuk végig, miért is tesszük, amit teszünk.

Folyamatosan próbálunk a kedvére tenni

Egy példa: párunknak születésnapja lesz, elmegyünk neki ajándékot vásárolni, nézelődés közben pedig meglátunk egy praktikus almahámozót. Ekkor leküzdhetetlen vágyat érzünk arra, hogy megvegyük azt kedvenc kollégánknak, mivel eszünkbe jut, hogy egyszer arról panaszkodott, hogy mennyire utálja megpucolni az almákat. Persze, magyarázhatjuk viselkedésünket azzal, hogy csak figyelmesek akarunk lenni, de valójában megint csak egy csomó mentális energiát ölünk abba, hogy párunk helyett egy harmadik személynek kedveskedjünk.

Forrás: womenshealthmag.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +14 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások, vékonyodások lehetnek a felhőzetben. A kiterjedt csapadékzóna kelet, északkelet felé vonul, de kevés helyen a Dunántúlon is kialakulhat zápor. Az északias szél elsősorban a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra