Túlélni a mínusz 110 fokot? Sőt meggyógyulni tőle!

Speciális, úgynevezett hidegkamrás kezelés kipróbálására kérték fel Bakács Tibor Settenkedőt, aki egy szál rövidnadrágban és pólóban 3 percet töltött mínusz 110 Celsius fokon Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozó társaságában.

Számos betegség és tünet kezelésére ajánlják A bőr extrém hűtésén alapuló eljárás sok betegség kezelésére alkalmas, lássuk, melyeket emelték ki a szakemberek, amikor Bakács Tibor Settenkedőnek és Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozónak bemutatták a hidegkamrát.

- A teljes test lehűtése jótékony hatású a krónikus gyulladásos ízületi megbetegedésekre, a krónikus gyulladásos gerincbetegségekre, alkalmas degeneratív ízületi betegségek másodlagos gyulladásainak kezelésére. Hatékony gerincszindrómák, a lágyék reumatikus megbetegedése esetén, alkalmazzák az érrendszer gyulladásos betegségeire, kollagenózis orvoslására, ízületi- és gerincműtétek rehabilitációjára Alkalmas egyes autoimmun betegségek kiegészítő kezelésére, illetve a szervezet immunrendszerének erősítésére - sorolta Michael Brinkmann, a Zimmer MedizinSysteme technikai menedzsere.

A speciális terápiát ajánlják migrénes panaszokra, alacsony vérnyomásra, pszoriázis orvoslására, neurodermitisz kezelésére, viszketés csillapítására, és - mivel edzi a tüdőt - jótékony hatású asztma bronchitis esetén.

Az első kamrát egy kórházban építették meg, ahol depressziósok is kipróbálták. Azt tapasztalták, hogy sokkal jobban érezték magukat a hidegsokk után. Jó hatással van a migrénes és az alacsony vérnyomásos páciensekre is. A hidegsokk a központi idegrendszerre is hat, a szellemi aktivitást növeli, ezért menedzsereknek is ajánlják.

Mivel a testmozgató és tartórendszer funkcióját erősíti, ezért élsportolók teljesítményfokozására is tökéletes. Ráadásul ez lehet a jövő egyik legális "doppingszere", mert az izomzat vérellátását, feszességét növeli.

Nyugat-Európában már több mint 10 éve használják ezt a módszert, ezért nagyon sok visszajelzés van arról, hogy a terápia évekig tartó alkalmazása milyen hatékonyan csökkenti, illetve szünteti meg a panaszokat.

Fokok és okok Horváth Gábor tudta, hogy amerikai sportolók is jeges vízzel hűtik magukat a gyorsabb regenerálódás érdekében, mivel a besavasodott izmok gyorsabban visszanyerik rugalmasságukat, és az esetleges fájdalom is elmúlik a hidegtől.

"Azért első hallásra ez a mínusz 110 fok engem is mellbe vág!" - mondta a kipróbálás előtt percekkel az olimpiai bajnok kajakozó.

A hidegkamra akár mínusz 160 Celsius fok előállítására is képes, de a terápiás hatás mínusz 100-mínusz 110 fokon a legnagyobb, ennél hidegebbnek kitenni a szervezetet felesleges, a mínusz 60 és mínusz 80 fok pedig még nem hatékony - mondta a német szakember. Az egyébként körülbelül 33 fokos bőr akár plusz 5 fokra is lehűlhet a kezeléskor. Megfigyelték, hogy élsportolóknál a 3 perces hidegsokk "csupán" 20 fokra hűti a bőrt , ők ezért 5 percig is maradhatnak a kamrában.

A hatalmas hűtőkamra ajtaján kigomolygó párából mind a két híresség sértetlenül került elő, a Bakács Tibor Settenkedővel készült beszélgetést itt olvashatják.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció