Hogy lesz a gyűlöletből szeretet?

A Michigan Egyetem kutatói megfigyelték, hogy az éhség, a szomjúság, a stressz és bizonyos addiktív drogok hatására a taszító, undort keltő érzések pozitív, erős vágyakozó érzésekké alakíthatók át az agyban.

Mike Robinson, a Michigan Egyetem pszichológia karának kutatója, a jelenlegi tanulmány vezetője szerint az új kutatás eredményei megmutatják, hogy az emberi agytevékenységek milyen módon képesek átalakítani korábbi ellenérzéseket intenzív vágyakozássá. A kutatók arra kérdésre keresték a választ, hogy például valaki miért kíván meg egy olyan ételt, amitől korábban mindig is viszolygott.

A motiváció azonnali átalakítása bizonyos agyi áramkörök aktiválásával lehetséges. Egy étel ínycsiklandó illatának hatására az ember hirtelen megéhezik, még akkor is, ha korábban egyáltalán nem érzett éhséget, magyarázta a jelenség hátterét Robinson.

A kísérletben a Michigan Egyetem kutatói patkányokkal tesztelték az agyi változásokat, miközben azok kétfajta fémből készült tárggyal léptek érintkezésbe. Az egyik fémtárgyat édes cukorral vonták be, míg a másikat rendkívül intenzív holt-tengeri sóval . A patkányok hamar megtanulták, hogy a cukros fémet rágcsálják, míg a sóval bevont tárgyat messze elkerülték. Később azonban a tudósok olyan szert adtak a patkányoknak, amitől másnapra váratlanul megkívánták a sót, és ugyanolyan lelkesen rágcsálták a sóval bevont fémet, mint egy nappal korábban a cukrosat.

"A kutatási eredményeink egyértelműen demonstrálják, hogy milyen az, amikor bizonyos drogok gyakorlatilag teljesen felülírják az agyunk természetes jutalmazó rendszerét" - mondta Mike Robinson. A kutatásokban Robinson mellett részt vett Kent James pszichológia professzor és közös tanulmányuk részleteit a című szakfolyóirat legutóbbi számában publikálták.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)