Felesleges dicsérni másokat

Csak az idejét pazarolja az, aki ösztönző megjegyzéseket tesz és építő jellegű kritikákat ad - állítják brit tudósok legújabb kutatásaikra alapozva.

A szaklapban megjelent tanulmányból kiderült, hogy amikor az emberek akár pozitív, akár negatív visszajelzést kaptak összetett döntéshozással kapcsolatos teljesítményükről, romlott a döntéshozási képességük.

Dr. Magda Osman, a kutatás vezetője elmagyarázta, hogy amikor a kísérletben részt vevők pozitív vagy negatív visszajelzést kaptak a nehéz feladat mellett, az túlterhelte őket információkkal, és elvonta a figyelmüket a megfelelő döntéshozataltól.

"Kiderült, hogy az emberek teljesítménye romlott, amikor értelmezniük kellett a visszajelzést, amit a fő feladat végzése közben kaptak" - mondta a szakértő. "A visszajelzés szerepét túlértékelik. Az emberek általában úgy vélik, hogy bármilyen típusú visszajelzés javítja a teljesítményt a feladatok többségében, és minél többször adnak visszajelzést, annál jobb lesz a teljesítmény. Valójában azonban azt is figyelembe kell venni, mennyire összetett a feladat, nehogy a visszajelzés akadályozza a feladat elvégzését."

Dr. Osman arra hívja fel a figyelmet, hogy a vezető pozíciókban lévő embereknek tisztában kell lenniük azzal, milyen típusú visszajelzést adhatnak beosztottjaiknak. "Kutatásunkban kimutattuk, hogy a visszajelzés nem segít az összetett döntéshozatalt végzőknek. A vezető beosztásban lévőknek tehát több időt kell adniuk azoknak az alkalmazottaknak a részletes elemzésre és értékelésre, amikor nehéz feladatokat végeznek, hogy akadályoztatás nélkül a lehető legjobb eredményt produkálhassák."

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: