"Van egy lányom, akinek nem tudok többé belenézni a szemébe"

Minden reggel csak egy újabb napra kér erőt, és minden egyes napja egy harc - ezt mondta jelenlegi helyzetéről Lakatos Gabriella, akit volt párja vakított meg. A nő szerint támadója a legértékesebbet vette el tőle: azt, hogy láthassa felnőni a gyermekét.

Február elején tele volt a sajtó Lakatos Gabriella esetével. Ő az a 22 éves fiatal édesanya, akit volt párja bosszúból mindkét szemére megvakított. A férfi ellen valóságos hajtóvadászatot indított a rendőrség, és végül sikerült elfogniuk. Ez azonban a nő helyzetén nem sokat könnyített, szeme világát ugyanis ettől még nem kapta vissza.

zokogó nő
Támadója a legértékesebbet vette el tőle: azt, hogy láthassa felnőni a gyermekét.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

"Nem láthatom többé a lányom szemeit"

A bántalmazott nő az RTL Klubnak azt nyilatkozta a napokban, hogy még mindig nem tudja felfogni azt, ami vele történt. Mint kiderült, a nő szemeit korábban több férfi is dicsérte, ezért az elkövető egyszer megfenyegette Gabriellát: kiveszi a szemeit, hogy ne lásson többé más férfiakat. Végül beváltotta "ígéretét", a nőnek pedig az fáj a legjobban, hogy így nem láthatja felnőni a kislányát. "Egy csodálatos gyermekem van, akinek én már nem tudok belenézni többet a szemébe, és már nem láthatom az ő szemeit" - mondta a könnyeivel küszködve. A fiatal anya hozzátette, egy nőnek sem kívánja, hogy ehhez hasonlón menjen keresztül.

"A legbátrabb nők közé tartozik"

Kiderült, miért vasárnap történik a legtöbb családirtás.

Gabriella mellett ott állt a testvére is, próbálja támogatni, amennyire csak tudja. Ő mesélte el, hogy egy héttel ezelőtt a megvakított nő visszatért abba a kemecsei utcába, ahol a bántalmazás történt. Ez segített neki abban, hogy szembenézzen a traumával, és elérje, hogy ne afélelemirányítsa az életét. "Én úgy érzem, hogy a legbátrabb nők közé tartozik. Ennyi idő után senki nem mer a traumatikus helyszínre hazalátogatni. Ő legyőzte önmagát" - fogalmazott Gabriella testvére. Hozzátette, hogy a nő kérésére mindent elégettek, ami a bántalmazójára emlékeztette.

Akadálymentesített lakásra gyűjtenek

A nő nagy álma, hogy egy saját, akadálymentesített lakása legyen Kemecsétől távol, ahol el tudja látni önmagát és gyermekét. Ehhez azonban segítségre van szükségük. Aki teheti, az az 11773449-03088889-es számlaszámra tud utalni. A számlatulajdonos Orosz Mira Norina.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)