Szokatlan módon született meg egy ikerpár

97 nap különbséggel jött világra egy ikerpár két tagja Németországban.

Több mint három hónap különbséggel született meg egy németországi ikerpár 2 tagja. A két kislány közül Liana már novemberben megszületett 27 hétre, 900 grammos súllyal. Húga, Leonie pedig februárban jött világra 3700 grammal - közölte a Köln-Holweide kórház.

ikrek, ikerterhesség, ikerpár, baba, kisbaba, gyermekvállalás, szülés,
A legtöbb esetben néhány perc vagy óra különbséggel születnek meg az ikrek. Fotó: 123rf

Hogy lehet ez?

Kétpetéjű ikrekről van szó, külön magzatburokkal és külön méhlepénnyel. Ez tette lehetővé, hogy egymástól függetlenül is megmaradhassanak az anya testében. A klinika közlése szerint az első gyermek születése után a méhszáj gyorsan összezárult és a szülési fájdalmak alábbhagytak. Ennek köszönhetően a terhesség a második gyermekkel komplikációk nélkül folytatódhatott. A kórház tájékoztatása szerint mindkét kislány egészséges és szépen fejlődik.

Tények, amiket nem tudtunk az ikrekről Az ikerszülések manapság gyakoribbak, de még mindig viszonylag ritkának számítanak. Mutatjuk, miket érdemes tudni az ikerterhességről, illetve az ikrekről.

Ezek növelhetik az ikerterhesség esélyét

Kutatások szerint olyan családokban, ahol már korábban is voltak ikrek, nagyobb az esély az ikerszülésre. Olyan nők esetében például, akiknek az anyja vagy a lánytestvére ikreket szült, egyenesen a duplájára nő ez az esély. Ez azonban általában csak a kétpetéjűekre igaz, az egypetéjű ikerszülésre való genetikai hajlammal kapcsolatban még vizsgálódnak a kutatók.

Bizonyos etnikai csoportoknál gyakoribb az ikerszülés: a kutatások szerint az afro-amerikai származásúaknál a leggyakoribb. Az is tudható, hogy az ikerterhesség a latin-amerikai származásúak körében fordul elő a legkevésbé. Azonban a kor is befolyásolhatja az ikerterhesség lehetőségét. Kutatások szerint míg a 25 év alatti nők mindössze körülbelül 2 százaléka ad életet ikreknek, ez a szám 35 és 39 éves kor között 5 százalékra, 40 éves kor fölött pedig 7 százalékra emelkedik.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)