Összevert sztárok sokkoló képei

Angelina Jolie, Madonna és Miley Cyrus hatalmas monoklikkal, összevert fejjel hívja fel a figyelmet a nők elleni erőszakra. Legalábbis Alexsandro Palombo grafikáin.

A 41 éves olasz művész és aktivista november 25., a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tette közé manipulált fotóit, amelyeken világsztárok a családon belüli erőszak áldozataiként láthatóakszámol be az Origo. Úgy véli, mindenkinek meg kell tennie mindent, amit csak tud annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az ügy fontosságára.

Palombo saját Facebook-oldalán tette közzé a képeket (onnan származik az Angelina Jolie-t ábrázoló kép is). Így próbálja meggyőzni az erőszak áldozatait arról, hogy sose tartsák titokban, ami velük történt. A cím pedig arról szól a művész szerint, hogy a nők még akkor sem tudják biztosan elkerülni az áldozattá válást, ha olyan tündérmeseszerű az életük, mint a sztároké. ("Az élet lehet tündérmese, ha megtöröd a hallgatást", illetve "Egy nő sem immunis az erőszakra" - olvasható a képeken.)

Az erőszak legjobb tettestársa a hallgatás, ami évente több embert öl meg vagy tesz mozgáskorlátozottá, mint a járványok vagy a balesetek”– nyilatkozta a művész.

A családon belüli erőszak olyan, mint a társadalmak rákos fertőzése: nem ismer sem határokat, sem szociális státuszt, és elérhet mindenkit, legyen átlagember vagy híresség” – mondta.

Alexsandro Palombo korábban dolgozott a Vöröskereszt önkénteseként, és többször utazott békemissziókra az olasz hadsereggel is. Majd elhelyezkedett a divatiparban, míg a rák miatt mozgáskorlátozottá nem vált; ekkor döntötte el, hogy az aktivizmusnak szenteli az életét. Grafikái is ebben a szellemben születnek, de rendszeresen részt vesz jogvédő akciókban is és képeivel társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)