Összevert sztárok sokkoló képei

Angelina Jolie, Madonna és Miley Cyrus hatalmas monoklikkal, összevert fejjel hívja fel a figyelmet a nők elleni erőszakra. Legalábbis Alexsandro Palombo grafikáin.

A 41 éves olasz művész és aktivista november 25., a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából tette közé manipulált fotóit, amelyeken világsztárok a családon belüli erőszak áldozataiként láthatóakszámol be az Origo. Úgy véli, mindenkinek meg kell tennie mindent, amit csak tud annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az ügy fontosságára.

Palombo saját Facebook-oldalán tette közzé a képeket (onnan származik az Angelina Jolie-t ábrázoló kép is). Így próbálja meggyőzni az erőszak áldozatait arról, hogy sose tartsák titokban, ami velük történt. A cím pedig arról szól a művész szerint, hogy a nők még akkor sem tudják biztosan elkerülni az áldozattá válást, ha olyan tündérmeseszerű az életük, mint a sztároké. ("Az élet lehet tündérmese, ha megtöröd a hallgatást", illetve "Egy nő sem immunis az erőszakra" - olvasható a képeken.)

Az erőszak legjobb tettestársa a hallgatás, ami évente több embert öl meg vagy tesz mozgáskorlátozottá, mint a járványok vagy a balesetek”– nyilatkozta a művész.

A családon belüli erőszak olyan, mint a társadalmak rákos fertőzése: nem ismer sem határokat, sem szociális státuszt, és elérhet mindenkit, legyen átlagember vagy híresség” – mondta.

Alexsandro Palombo korábban dolgozott a Vöröskereszt önkénteseként, és többször utazott békemissziókra az olasz hadsereggel is. Majd elhelyezkedett a divatiparban, míg a rák miatt mozgáskorlátozottá nem vált; ekkor döntötte el, hogy az aktivizmusnak szenteli az életét. Grafikái is ebben a szellemben születnek, de rendszeresen részt vesz jogvédő akciókban is és képeivel társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő