Megkönnyítik a meddő párok helyzetét

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Ők azok, akik szeretnének gyermeket, de valamiért nem tud természetes úton gyermekük foganni. "Azt szeretnénk, hogy Magyarországon minden vágyott gyermek megszülethessen - ha ez így lenne, nem is lennének demográfiai problémáink" - emelte ki Novák Katalin. Mint mondta, a meddőségben érintett párok nehéz és kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért fontos, hogy bizalommal tudjanak azokhoz fordulni, akiktől a lehető leggyorsabban és legolcsóbban kaphatnak egységesen magas színvonalú ellátást.

meddőség, gyermekvállalás, családtervezés, meddőségi kezelés, fogantatás,
meddőség, gyermekvállalás, családtervezés, meddőségi kezelés, fogantatás,

Így segítik a meddő párokat

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és beavatkozások, júliustól pedig a meddőségi vizsgálat is térítésmentesen elérhető majd - nőknek és férfiaknak egyaránt. A területen eltörlik a teljesítményvolumen-korlátot, tehát a jövőben nem lehetnek várólisták a meddőségkezelésben. Fontos cél továbbá az is, hogy a problémával küzdő párok országszerte ugyanazt a magas színvonalú ellátást kapják.

Népbetegség lett a meddőség

Ameddőségkevésbé ismert okairól korábbi cikkünkben olvashat - kattintson ide!

A meddőség egy olyan népbetegség, amely a biológiai halhatatlanságtól fosztja meg áldozatait - fogalmazott a mesterséges megtermékenyítést és lombikbébi-kezeléseket végző, mintegy 30 éve alapított Kaáli Intézet igazgatója, Kaáli Nagy Géza szülész-nőgyógyász professzor. Mint mondta, intézetük segítségével eddig mintegy 30 ezer gyermek jött a világra. Az intézet jelenleg már hét magyarországi telephellyel rendelkezik, amelyek a napokban állami tulajdonba kerültek. Az igazgató abban reménykedik, hogy a jobb finanszírozásnak köszönhetően még több gyermek fog születni az intézet segítségével, ahol továbbra is a gyermekre vágyó párok érdekeit tartják szem előtt.

A szintén meddőségi kezelést végző Forgács Intézet idén már 1500 ciklust kezelt társadalombiztosítási forrásból - ismertette Forgács Vince, az intézet igazgatója. Hozzátette, az új rendszerben sem a minőség, sem a színvonal, sem a hangulat nem változik meg az intézetben. A Kaáli és a Forgács intézetek mellett egyébként más hasonló központok is a magyar állam tulajdonába kerültek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció