Még nem kaphatja meg a gyógyszert Zente

A család már tárgyal a gyógyszergyártóval, hogy minél hamarabb elkezdhessék a kezelést.

Ahogy arról a HáziPatika.com is beszámolt, összegyűlt Zente kezeléséhez a szükséges 700 millió forint. A kisfiú gyógykezelését azonban még nem tudják megkezdeni, a miértekről Zente édesanyja a Blikknek nyilatkozott.

"Köszönjük az emberek jóságát. Egyelőre addig nem tudunk megnyugodni, amíg Zente nem kapta meg a kezelést. Nagyon boldogok vagyunk, de még várunk arra, hogy engedélyezzék a gyógyszer ideszállítását Amerikából" - mondta az asszony a lapnak.

A család már tárgyal a Zolgensma-génterápia gyártójával, hogy Magyarországra hozhassák a gyógyszert. A szülők még egy orvoscsoportot is felkértek, hogy ők adják be Zentének az infúziót, amit akár két hónapon belül megkaphat.

A bükkösdi kisfiú gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb formájában, az SMA I-es típusban. Adatok szerint a gerinc eredetű izomsorvadás 100 ezer emberből 6-10 főt érinthet, és négy típusa közül három kifejezetten csecsemő-, illetve gyerekkorban jelenik meg - a betegek pedig jellemzően nem élik meg a felnőttkort. Részletekért kattintson!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő