Látogatási tilalom lesz hétfőtől ezekben a kórházakban

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban az influenzaszerű tünetekkel küzdő betegek számának emelkedése miatt. A korlátozás hétfőtől – vagyis január 30-ától – visszavonásig érvényes.

Látogatási tilalom lesz január 30-ától a Békés megyei kórházakban. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

orvos maszkot tart az arca elé
Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban. A korlátozás visszavonásig érvényes. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Csak az oltottakat engedik be

Azokra azonban nem vonatkozik a tilalom, akik írásos igazolással, illetve védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi, influenza elleni szezonális védőoltást. A szülő nőkkel pedig csupán olyan hozzátartozó lehet bent a szülőszobán, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

Gyorsan terjed a fertőzés

Békés megye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében Győr-Moson-Sopron és Békés megyében volt a legtöbb új beteg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentése szerint.

Csaknem 24 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten. A nagykanizsai kórházban már látogatási tilalmat is bevezettek.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: