Koronavírusos anya is egészséges babát szül?

Mostanában - érthető okokból - egyre több kismamát foglalkoztat a kérdés, hogy vajon akkor is egészséges gyermeket szül-e, ha várandóssága alatt elkapja az új típusú koronavírust. Egy indiai kórház bejelentése talán ad egy kis megnyugvást az érintetteknek.

Több mint száz egészséges gyermek született az új típusú koronavírussal fertőzött anyáktól a nyugat-indiai Mumbai egyik kórházában. A múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést - adta hírül a BBC News.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus gyerek, koronavírus várandósság, koronavírus szülés
Koronavírusos anya is szülhet egészséges babát. Fotó: Getty Images

A szülés módja nem számít

Milyen a terhesség a koronavírus-járvány alatt? A kendőzetlen beszámolókért kattintson ide!

A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült - közölte az intézmény. A babák közül 56 fiú, 59 pedig lány. A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.

"Szerencsénk van, mert a legtöbb koronavírusos nő tünetmentes. Csak néhány lett lázas és panaszkodott légszomjra. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból" - mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.

Ezért lehetnek kevésbé fogékonyak a gyerekek a koronavírusra - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: