Koronavírus: előbb indult a karácsonyi roham

Sokan már most elkezdtek bevásárolni a karácsonyi időszakra, hogy a koronavírus elleni védekezés jegyében elkerüljék a decemberi tömeget. Így viszont épp az előrelátó vásárlók miatt ugrott meg a forgalom az üzletekben.

Elárasztották a boltokat az ünnepi dekorációk, sokan pedig már az ajándékokat is elkezdték kiválasztani és megvenni - ismertette a Tények . Az üzletekben emiatt most sokkal nagyobb forgalom tapasztalható, mint tavaly novemberben. Pedig a vásárlóknak épp a tumultus elkerülése lenne a céljuk, ez ugyanis a koronavírus elleni védekezés egyik kulcsa.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus vásárlás, koronavírus karácsony, koronavírus üzletek, koronavírus Magyarország
Sokkal nagyobb forgalom tapasztalható, mint tavaly novemberben.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

"Nem tudjuk, mit hoz a jövő"

Az egyik vásárló elmondása szerint nemcsak a decemberi hatalmas tömeg elkerülése miatt jobb már most bevásárolni, hanem azért is, mert nem tudni, hogyan alakul a koronavírus-helyzet és meddig lesznek még nyitva a boltok. Egyesek pedig egyelőre csak nézelődnek, majd a kiválasztott karácsonyi ajándékot végül online tervezik megrendelni.

Koronavírus: hogyan éljük túl a telet? A tippekért kattintson ide!

Egy elektronikai szaküzlet dolgozói azt látták, hogy már november elején is sokkal nagyobb volt a forgalmuk, mint az előző év azonos hónapjában. A korai vásárlás viszont nemcsak az ajándékokra és a karácsonyi kiegészítőkre, hanem sok esetben az ételekre is igaz. Az üzletek többsége azonban továbbra is decemberre várja a legnagyobb "pörgést", hiszen a korábbi tapasztalatok alapján a legtöbben akkorra időzítik a karácsonyi bevásárlást. Ezért nagyon fontos, hogy a bevásárlás során is mindenki betartsa az új típusú koronavírus terjedésének megfékezését célzó szabályokat és ajánlásokat.

Így változik az életünk, ha egyszer vége lesz a járványnak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: