Ingyenesek lettek a meddőségi kezelések

Február 1-jétől százszázalékos a meddőségi kezelések és a meddőségi kezelésekben használt gyógyszerek támogatása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on , Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Ők azok, akik szeretnének gyermeket, de valamiért nem jön össze természetes úton a fogantatás. Azért, hogy könnyebben megszülethessen minden vágyott gyermek, ingyenessé teszik a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszereket és meddőségi beavatkozásokat.

meddőség, meddőségi kezelés, gyógyszerek, támogatás, gyermekvállalás, lombikbébi
Az új lehetőségek jelentősen megkönnyítik a meddő párok helyzetét. Fotó: iStock

Már 12 helyen elérhető

Új fejlemény a meddőségi központok ügyében - kattintson a részletekért!

Mostanra már egységessé és szabályozottá vált a meddőségi központok működése, és immár 12 helyen ingyenes a diagnosztikus eljárások teljes köre a férfiak és a nők számára egyaránt. Az új vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására éves szinten több mint 9 milliárd forintot fordítanak. A már közfinanszírozásban levő gyógyszerek támogatásának 100 százalékra emelésére, illetve a korábban nem közfinanszírozott gyógyszerekre pedig évi 1,6 milliárd forintot biztosít az állam.

Az intézkedésekkel akár több százezer forintot is spórolhatnak a rászoruló párok, és több mint 4 ezer újszülött jöhet világra 2022-re - tudatta a minisztérium. A tájékoztatás szerint a meddőség kezelésére szolgáló vényeket a kijelölt intézmények szakorvosai írhatják fel.

A támogatási program célja az, hogy anyagi lehetőségtől függetlenül mindenki vállalhasson gyermeket, javuljon a meddőségi ellátásokhoz való hozzáférés, és minden meddőséggel küzdő pár magas színvonalú kezelésben részesüljön.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra