Ingyenesek lettek a meddőségi kezelések

Február 1-jétől százszázalékos a meddőségi kezelések és a meddőségi kezelésekben használt gyógyszerek támogatása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com-on, Magyarországon mintegy 150 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Ők azok, akik szeretnének gyermeket, de valamiért nem jön össze természetes úton a fogantatás. Azért, hogy könnyebben megszülethessen minden vágyott gyermek, ingyenessé teszik a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszereket és meddőségi beavatkozásokat.

meddőség, meddőségi kezelés, gyógyszerek, támogatás, gyermekvállalás, lombikbébi
Az új lehetőségek jelentősen megkönnyítik a meddő párok helyzetét. Fotó: iStock

Már 12 helyen elérhető

Új fejlemény a meddőségi központok ügyében - kattintson a részletekért!

Mostanra már egységessé és szabályozottá vált a meddőségi központok működése, és immár 12 helyen ingyenes a diagnosztikus eljárások teljes köre a férfiak és a nők számára egyaránt. Az új vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására éves szinten több mint 9 milliárd forintot fordítanak. A már közfinanszírozásban levő gyógyszerek támogatásának 100 százalékra emelésére, illetve a korábban nem közfinanszírozott gyógyszerekre pedig évi 1,6 milliárd forintot biztosít az állam.

Az intézkedésekkel akár több százezer forintot is spórolhatnak a rászoruló párok, és több mint 4 ezer újszülött jöhet világra 2022-re - tudatta a minisztérium. A tájékoztatás szerint ameddőségkezelésére szolgáló vényeket a kijelölt intézmények szakorvosai írhatják fel.

A támogatási program célja az, hogy anyagi lehetőségtől függetlenül mindenki vállalhasson gyermeket, javuljon a meddőségi ellátásokhoz való hozzáférés, és minden meddőséggel küzdő pár magas színvonalú kezelésben részesüljön.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: