Így lesz jobb a lakás levegője

Nagyon fontos, hogy a lakásunkban tiszta és megfelelő minőségű legyen a levegő.

Mutatjuk, milyen tippekkel tudjuk a legjobban biztosítani, hogy az otthon töltött idő mindig a lehető legkellemesebb és legpihentetőbb legyen.

Legyünk válogatósak

Pontosabban alaposan válogassuk meg, hogy milyen tisztítószereket, légfrissítőket használunk, és olyanokat keressünk, amikben a lehető legkevesebb toxin, mérgező anyag és vegyszer van. Így kerülhetjük el, hogy ezek az anyagok a lakás levegőjébe kerüljenek. Emellett takarítás, mosás után mindig alaposan szellőztessünk ki - ezt lehetőleg esténként tegyük, amikor már gyérebb a forgalom, és a kinti levegő is tisztább.

Sokan ódzkodnak az egészségtelen légfrissítők használatától. Mit használhatunk helyette? Cikkünkben talál néhány tippet!

Szellőztessünk

Főzés közben nedvesség és pára kerül a levegőbe, ami segít a szabad szemmel nem látható gombák szaporodásában, és az olajban sütés során is toxinok kerülnek a levegőbe. Éppen ezért jó, ha a konyhai műveletek során mindig bekapcsoljuk a pára- illetve szagelszívót. Ha nincs ilyesmink, akkor már egy alapos szellőztetés is sokat segíthet.

Illatgyertyák, illatos oljaok
Illatgyertyák helyett magunk is készíthetünk illatos olajokat.

Használjunk természetes légfrissítőket

Az illatosító sprayek, illatgyertyák gyakran tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az egészségünkre. Éppen ezért a legjobb, ha télen egy, a fűtőtestre helyezett porózus cserépből készült tálkába vizet teszünk, és ebbe csepegtetünk illóolajat. Jó ötlet lehet még a potpourri is. Saját illatosító spray-t készíthetünk, ha egy spriccelős flakonba egy rész desztillált vizet, egy rész vodkát és 15-20 csepp illóolajat teszünk, és összerázzuk. A citrusfélék hangulatjavító, a kamilla és a fahéj pedig nyugtató illatú. Szagtalanításra használhatunk aktív szénnel megtöltött párnácskákat is.

Portalanítsunk

Rendszeresek tisztítsuk meg a ventilátorokat, légkondicionáló készülékeket. Porszívózásnál ne csak a padlót takarítsuk, hanem a kárpitokat, függönyöket, szövettel bevont bútorokat is, és igyekezzünk minden héten port törölni.

Tartsunk szobanövényeket

A szobanövények afféle természetes légtisztítóként is funkcionálhatnak. Persze önmagukban nem elegendőek a levegőminőség jelentős javításához, így ne hagyatkozzunk kizárólag rájuk.

Forrás: rodalesorganiclife.com

)
Megújult a HáziPatika! (x)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Rossz hír a kórházak adósságáról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: