Budapesten szülte meg kisfiát egy Ukrajnából menekült kismama

Egészséges kisfiúnak adott életet egy Ukrajnából menekült kismama a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

Egy Ukrajnából érkezett kismama a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján adott életet egészséges újszülöttjének március 1-jén este terhességének 40. hetében - olvasható az egyetem honlapján. Az 56 centiméterrel és 3400 grammal született kisfiú a Matvij nevet kapta.

Matvij 56 centiméterrel és 3400 grammal született.
Matvij 56 centiméterrel és 3400 grammal született. Fotó: Bartha Bálint

Hamarosan elhagyhatják a klinikát

A kisfiú születésének körülményeiről dr. Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, hogy a szülőszobán és a csecsemőosztályon is dolgozott a szülés napján kárpátaljai származású és ukránul is beszélő kolléganő, így végig tudtak az édesanyával a saját anyanyelvén kommunikálni. Az igazgató hozzátette: a kismama és a baba is jól vannak, és hamarosan elhagyhatják a klinikát.

A szomszédságunkban zajló háború már eddig is emberek tízezreit ösztönözte arra, hogy segítsen a menekülteknek, ahogyan tud. Mutatjuk, milyen lehetőségeink vannak, ha mi is támogatnánk a bajbajutottakat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)