A hatos terhességnek ekkora az esélye

Az ikerterhesség viszonylag gyakorinak mondható, ugyanis minden 85. várandósságra jut egy kettős terhesség, de Magyarországon is minden 100. szülés ikerszülés. A hatos ikrek születése viszont ehhez képest jóval ritkább.

Először születtek hatos ikrek Lengyelországban. A négy kislány és a két kisfiú egy egyetemi klinikán jött világra Krakkóban. A babákat császármetszéssel segítették a világra a várandósság 29. hetében. Az újszülöttek átlagos születési súlya egy kilogramm körüli volt. A klinika tájékoztatása szerint a babákkal minden rendben, inkubátorokban helyezték el őket.

baba, gyermek, újszülött, koraszülött, ikerterhesség, hatos ikrek,
A hatos szülés valószínűsége egy a 4,7 milliárdhoz. Fotó: 123rf

Az ikerterhességek gyakorisága

Ezek növelhetik az ikerterhesség esélyét - részletek itt!

A kettős terhesség a leggyakoribb, de hármas, négyes és ennél magasabb számú ikerterhességek is előfordulhatnak. Az úgynevezett Hellin-szabály szerint a következő módon ismétlődnek az ikerterhességek: minden 85. terhességre egy kettős terhesség, minden 85. a négyzeten terhességre egy hármas, és minden 85. a köbön terhességre egy négyes terhesség jut. A hatos szülés valószínűsége egy a 4,7 milliárdhoz.

Magyarországon körülbelül minden századik szülésre jut egy ikerszülés, de az ikerfogamzás tízszer gyakoribb ennél. Ilyenkor az életképesebb magzat ágyazódik be, míg a másik peteciszta felszívódik.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: