Ingyenes szűrővizsgálatokra mehetünk hétvégén

Sokszor természetesnek vesszük szívünk fáradhatatlan munkáját. Az idei Szív Világnapon arra szeretnék ösztönözi az embereket, hogy tegyenek maguknak olyan fogadalmakat, amelyekkel hozzájárulhatnak szívük épségének megőrzéséhez.

A kardiovaszkuláris megbetegedések a világ vezető halálokai közé tartoznak, mégis sokan nem veszik elég komolyan ezt a veszélyt mindaddig, amíg nem szembesülnek a problémával. A szív- és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. Pedig a mindennapi életben bevezetett apró változtatásokkal csökkenteni lehet a szívbetegségek és a stroke kialakulásának kockázatát, ezen felül pedig még az életminőségünket is javíthatjuk vele. Éppen ezért szeptember 30-án, a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényen a szervezők az életmódváltást szeretnék népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A rendezvényre idén szeptermber 30-án kerül sor, amelynek a Millenáris ad majd helyet. Részletekért kattintson!

Ingyenes szűrővizsgálatok

A rendezvény középpontjában szív- és érrendszeri megbetegedések és megelőzéseik állnak, melyekkel kapcsolatban izgalmas szakmai előadásokon vehetnek majd részt a kilátogatok. A programok mellett pedig több tucatnyi kiállító, termékbemutató színesíti majd a napot.

Vigyázzunk szívünk egészségére!
Vigyázzunk szívünk egészségére!

A résztvevőknek lehetőségük lesz ingyenes szív- és érrendszeri szűrővizsgálatokon is részt venniük: a többi között vércukorszint-, koleszterin-, érszűkület-, vérnyomás-, testzsírmérésre kerül majd sor. Az alapszűrések mellett pedig lesz RR mérés, SCORE meghatározás és lehetőség nyílik WIWE EKG vizsgálat során a PF gyakoriságának vizsgálatára is.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)