Újabb kórházban szűnt meg a gyermekkardiológia

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban is megszűnik a csecsemő- és gyermekkardiológiai ellátás.

November elsejétől megszűnik a gyermek csecsemő és gyermekkardiológiai ellátás is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban – írja a Népszava. A hírről elsőként Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő számolt be a Facebookon, aki emlékeztetett: a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás már július elsejével megszűnt az intézményben. Emellett az összes olyan ellátás is megszűnt, amely gyermek intenzív osztályos hátteret igényel, mint például a sebészet, vagy a gyermek baleseti sebészeti műtétek egy része.

kardiológia, gyermekkardiológia
November elsejétől megszűnik a gyermek csecsemő és gyermekkardiológiai ellátás. Fotó: Getty Images

A megye teljes ellátását biztosítani kellene

A szolnoki Hetényi Géza Kórház egy megyei nagy ellátó intézmény, amelynek elviekben a megye teljes ellátását biztosítania kellene. A szakember szerint májustól az ügyeletek egy részében humánerőforrás hiány miatt a stroke, a neurológiai, a szülészeti, a PIC, valamint az arc- állcsontsebészeti ellátást sem tudják biztosítani. Kunetz Zsombor szerint erős menedzsment- és koordinációs problémák is meghúzódnak a háttérben.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: