Milliós fizetést kínálnak, még sincs házi gyermekorvos

A korábbi szakember nyugdíjba vonult, így megüresedett egy praxis Zalaegerszeg VII. körzetében. Az önkormányzat azonban hiába ígér milliós fizetést, nem találja az utódot.

Már negyedszerre írt ki pályázatot a zalaegerszegi önkormányzat, kitartóan keresik a VII. körzet új házi gyermekorvosát. A praxis dr. Chilla Emese nyugdíjba vonulásával üresedett meg, utódját viszont azóta sem találták meg – derült ki a Zaol.hu tájékoztatásából.

háziorvos, gyermekorvos, orvoshiány
Már negyedszerre írtak ki pályázatot, kitartóan keresik az új orvost. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

Így próbálják vonzóbbá tenni a pozíciót

A lap szerint hiába írták ki újra és újra a pályázatot, egyszerűen nincs jelentkező. Balaicz Zoltán polgármester azonban meglepő ajánlatot jelentett be, amellyel igyekszik vonzóbbá tenni a lehetőséget: egy sikeresen elnyert támogatásnak köszönhetően egy évig havi egymillió forint plusz juttatást biztosítanak annak a gyermekorvosnak, aki vállalja a munkát. 

Rengeteg a betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzet itthon, de egy hazai szakember azt mondja, nem a fizetéssel van a gond.

Túlterhelt orvosok helyettesítenek

Amíg nem tölti be valaki a praxist, addig helyettesítéssel oldják meg az ellátást a körzetben. Végső esetben az is szóba jöhet, hogy a körzetbe tartozó gyerekeket szétosztják más gyermekkörzetek között. Ezek azonban nem a legszerencsésebb megoldások, mert már így is elég sok gyermeket lát el egy-egy orvos.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: