Visszatérő panaszok

Nők ezrei szenvednek az állandóan visszatérő hüvelyi folyástól, mely zavarja a mindennapi életüket, megrontja a házaséletet.

Felkeresik nőgyógyászukat, aki kikezeli ugyan a bajt, de a panasz néhány hónap múlva újra jelentkezik.

A hüvelyi gyulladások hátterében különféle okok állhatnak. Egyre többféle kórokozót ismerünk, melyeket egyszerű kenettel nem lehet diagnosztizálni. Néhány évvel ezelőtt a trichomonas és a gombás fertőzések álltak szinte kivétel nélkül a panaszok hátterében, azonban az utóbbi években egyre több vírusos fertőzést, vírusszerűen szaporodó bakteriális fertőzést (Clamydia, Ureoplazma, mycoplazma) találunk, melyek a tüneteket kiváltják. Sajnos ismét szaporodnak a nemi betegségek néven ismert kankó és szifilisz is.

A fentieken kívül folyást okozhat a vérszegénység, a vashiány, a stresszes alkat is.

Miután az okok igen sokfélék lehetnek, a diagnózis felállításához is egyre többféle vizsgálatot kell elvégezni, hiszen az okok pontos ismerete nélkül a kezelés eredménye nem lehet tökéletes.

A hölgyek kezelése mellett a partnerek kezelése is szükséges a végleges gyógyuláshoz.

Vajon miért terjedtek el az eddig alig ismert kórokozók?

A turizmus fejlődése, a nők életében előforduló partnerek számának növekedése, az egyre korábbi életkorban megkezdett szexuális élet komoly szerepet játszik a fertőzések terjedésében. Akinél ezek a kórokozók jelen vannak, fertőzőforrássá válnak és terjesztik a betegséget az uszodák vizével, a közös WC-n, a szoláriumokban, a szaunákban.

Léteznek olyan mikroorganizmusok is, melyeket a férfiak terjesztenek, de panaszt csak a nőknek okoznak. Hogyan védekezhetünk a fertőzések ellen?

Elsősorban azzal, ha új, ismeretlen előéletű partner esetén egyéb fogamzásgátlás mellett óvszert is használunk. Ha a partner erre nem hajlandó, létezik olyan hüvelykrém, mely egyrészt fogamzásgátlóként, másrészt antiszeptikus krémként funkcionál. Ez utóbbi kivédi a kórokozók 80 százalékát, de a vírusok ellen nem hat.

Tehát új partnerrel mindig legyünk óvatosak!

Uszoda-, szaunahasználat után érdemes hüvelyöblítést végezni, mert a gyógyszertárakban kapható, feloldható hüvelyöblítő tabletták visszaállítják a hüvely normál pH-ját, így a kórokozók megtelepedését nehezítik.

Mit tegyünk, ha mégis fokozott hüvelyfolyás, gyulladás, gyakori vizelési inger jelentkezik?

Feltétlenül nőgyógyász szakorvoshoz kell fordulni és minél hamarabb elkezdeni a megfelelő kezelést.

Segítség a kórházban

A Szent István Kórház nőgyógyászati osztályán működik az ambulancia, mely a folyásos panaszokkal küzdő hölgyeknek kíván segíteni. Sokféle vizsgálatot el tudnak itt végezni, így a kezelés is sokkal hatékonyabb. Az ambulancián TAJ-kártyával, beutaló és előzetes bejelentkezés nélkül várják a betegeket. Telefon: 215-21-40 vagy 455-58-41

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció