Szexi test szülés után

A terhesség alaposan átalakítja a nők testét, hiszen nem csak a magzat kihordása, hanem a megszülető kisded táplálása is komoly feladatot jelent. De ebből a megváltozott állapotból (amely az esetek nagy részében súlygyarapodást is jelent) vissza lehet térni a normális állapothoz, ami azonban nem mindig könnyű.

Nem meglepő módon kutatások is igazolták, hogy a nők súlygyarapodásának egyik legfontosabb oka a terhesség . Most ne törődjünk vele, hogy a nők akkor is meghízhatnak, ha nem terhesek, hiszen a súlyváltozást számos tényező befolyásolhatja. Például a feleslegesen sok kalóriafogyasztás. A terhesség következtében való hízás azonban természetes és nem abnormális folyamat. Talán ezért is van, hogy a természet segít a normális testsúlyhoz való visszatérésben is. Íme, néhány egyszerű természetes megoldás arra, hogy a nők visszaszerezzék szexi testüket szülés után.

1. Szoptatás

A szoptatás az egyik leghatékonyabb természetes módja a felesleges súly elvesztésének a születés után. A szoptatás nem csak a babának jó, de emellett segít fogyni a kismamáknak, mert az orvosi vizsgálatok szerint a szoptatás naponta körülbelül 500 kalóriát éget el.

Szülés után pajzsmirigygyulladás? A szülés utáni rossz közérzet gyakori probléma, melynek hátterében leggyakrabban a hormonális változások illetve a kimerültség áll. Azonban előfordulhat, hogy szülés utáni pajzsmirigyzavarról van szó. Hogy deríthetjük ki?

2. Sok vízivás

Naponta legalább 10-12 pohár vizet el kell fogyasztani. Ha a vizelet sárga , akkor ez a kiszáradás jele. Az ivóvíz segít felfrissülni a szervezetnek, és erősíti a szervezet anyagcsere rendszerét, és a normál testalkat elérését.

A baba-mama torna is segít kalóriát égetni

A baba-mama torna is segít kalóriát égetni

3. Egyensúly az élelmiszer-fogyasztásban

Mivel egy kismama nem fogyókúrázhat, ezért úgy kell összeállítani az étrendjét, hogy egészséges élelmiszerek alkossák, s a különféle tápanyagok kiegyensúlyozottan szerepeljenek benne. Ehhez tartalmaznia kell a menünek gyümölcsöket, zöldségeket, sovány húsokat, halakat és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.

4. Sport és a testmozgás

A bébi tökéletes edzőpartner, mert sétálni kell vele, tologatni a babakocsiban, cipelni lehet babahordozó hátizsákban vagy kenguruban stb. Emellett rengeteg teendő adódik a kisded körül, ami segít a zsírégetésben: például számtalanszor le kell hajolni hozzá, fel kell emelni.

5. Tudatos étkezés

Nem szabad kihagyni az étkezéseket csak azért, hogy minél gyorsabban csökkenteni lehessen a testsúlyt. A koplalás nem fog segíteni a szoptatásban, ami a csecsemő kárára lehet, hiszen a szükségesnél kevesebb anyatejet esetleg tápszerrel kell pótolni. Ez tehát a babának sem jó, valamint a szoptatás miatti kalóriaveszteséggel sem lehet számolni, s a tápszer miatt még pénzbe is kerül. Az étkezést ezért hasznos pontosan megtervezni, és minden étkezésnél elfogyasztani a megfelelő mennyiségű kalóriát.

6. Szülés utáni sportfoglalkozások

Jó módja a fogyásnak a szülés utáni speciális sportfoglalkozásokhoz való csatlakozás. A baba-mama tornák, és a kismamák speciális sportfoglalkozásai nem csak a kalóriaégetésben segítenek, hanem ezeken a helyeken találkozni és beszélgetni lehet más anyákkal is, s ki lehet cserélni a tapasztalatokat is. Aki szoptat, annak az a legjobb, ha a szoptatás után végez gyakorlatokat. A baba ilyenkor gyakran el is alszik, s hagy egy kis időt az anyukájának, hogy önmagával is foglalkozzon.

Ahhoz, hogy maximális eredményt lehessen elérni, érdemes szem előtt tartani, hogy a program egyes szakaszait csak nyomás nélkül lehet jól kivitelezni. Ügyelni kell a program élvezetére, mert a stressz nem fog segíteni, sőt az anyatejbe kerülő stresszhormonok a baba fejlődésére is negatív hatással lehetnek.

Összességében a legjobb út a természetes út a szexi alak visszanyerésére, s ebben az a legjobb, hogy a baba által teremtett örömteli légkör komolyan segíthet a végigjárásában. Persze jó ha kéznél van egy kis tudatosság és kitartás is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)