Okok, amiért fájhat a mell

Ha mellek fájni kezdenek és fokozottan érzékenyek lesznek, akkor nem mindig kell, hogy ez aggodalomra adjon okot. Számos teljesen hétköznapi dolog van, amely miatt ez a tünet jelentkezhet.

Premenstruációs szindrómától fájhat a mell

A menstruációt megelőző tünetegyüttes mindenkinél más-más dolgokból áll - a mellfájdalom és a mellfeszülés például igen gyakori. A test így reagál az ösztrogénszint változására - különösen a menzesz előtti utolsó napokban, illetve a vérzés első egy-két napján. A fogamzásgátló tabletták egyébként sokaknál képesek mérsékelni a vérzés előtti kellemetlen feszülést.

Bajt jelez, ha a mellek fájni kezdenek?
Bajt jelez, ha a mellek fájni kezdenek?

Túl sok edzés is bajt okozhat

Ha a felsőtestre, illetve a mellizom tájékára túl sok súlyzós gyakorlatot végzünk, illetve túlzásba visszük a fekvőtámaszozást, akkor a mell alatti izmok fájhatnak. Ezt az izomlázat pedig könnyű összetéveszteni a mellfájdalommal. Ilyenkor érdemes a mellek környékére melegítőpárnát tenni.

Nem megfelelő a melltartó

Meglepő, de ha nem megfelelő méretű a fehérnemű, akkor ez hosszú távon komoly gondokat okozhat. A túl kis kosár összenyomhatja a melleket, ami egy idő után igen fájdalmas tud lenni. Ha pedig a melltartó pántja nem elég erős és nem tart megfelelően, akkor mellünk fel-le mozog és a nap végére sokkal érzékenyebb lesz, mint ha stabilan tartó darabot viselnénk. Éppen emiatt fontos az is, különösen a teltebb keblű hölgyek esetében , hogy sportolásnál erős, jól rögzítő sportmelltartót hordjanak. Ellenkező esetben például futás után szinte biztos, hogy fájni fog a mellük.

Túl sok koffein jut a szervezetbe

Több tanulmány is szól arról, hogy a napi koffeinbevitel csökkentése javíthat a mellek érzékenységén és az esetleges diszkomfortérzeten mellkastájon. A mellfájdalommal kapcsolatban annyi biztos, hogy ha pár nap után elmúlik, akkor valószínűleg nincs ok aggodalomra. Ha viszont tovább tart, akkor inkább menjünk orvoshoz.

A női mell kilenc formája A női mell valóságos hatalmat gyakorol az emberek között számos ok miatt. Fontos szerepe van a reprodukcióban, hiszen a nők szexualitásának fontos megjelenítője, a női vonzerő egyik legerőteljesebb eszköze, stimulálása segíti a női test felkészülését a sikeres szexuális aktusra, és természetes körülmények között nélkülözhetetlen az utód táplálásában. Itt olvashat róla bővebben.

Forrás: Womenshealthmag.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)