Ezt jelzi, ha tovább tart a menzesz

A legtöbb nő tisztában van vele, hogy a menstruációs ciklus nem működik óramű pontossággal, és időről időre jelentkezhetnek átmeneti változások a vérzés hosszában, illetve erősségében is. Ennek szerencsére nem kell feltétlenül aggodalomra okot adnia.

Terhesség

Bármilyen furán hangzik is, igaz - sőt viszonylag gyakorinak is mondható. Éppen ezért ha bármilyen változást tapasztalunk a vérzésben, és nem védekezünk, érdemes lehet orvoshoz fordulni, mivel terhességet is jelezhet.

Menzesz: ezért éhesebbek a nők Nagyon sok nővel előfordul, hogy menzesz előtt vagy közben csillapíthatatlan éhséget érez, illetve nagyon kíván olyan ételeket, amelyeket korábban nem. Ez nem véletlen - kattintson a részletekért!

Hormonális fogamzásgátlás

Bármi, ami manipulálja a hormonrendszerünk működését, a vérzés idejének kitolódásához vezethet. A tabletták mellett a tapaszok, hüvelygyűrű, méhen belüli fogamzásgátló eszköz vagy implantátum használata is okozhat ilyesmit. Ha beszámolunk róla orvosunknak, segíthet találni egy másik fogamzásgátló módszert.

Korai vetélés

A korai vetélés gyakoribb, mint gondolnánk - a terhesség csaknem fele így végződik, és nagyon gyakori, hogy a menstruáló nő nincs is tudatában annak, hogy terhes, csupán annyit tapasztal, hogy vérzése erősebb a szokásosnál. Ilyenkor a vérzés általában nemcsak tovább tart, de erősebb is. Ha ez három egymást követő hónapban megismétlődik, akkor mindenképpen számoljunk be róla orvosunknak.

Pajzsmirigyproblémát is jelezhet az elhúzódó menzesz
Pajzsmirigyproblémát is jelezhet az elhúzódó menzesz

PCOS, pajzsmirigyproblémák

A PCOS , vagyis a policisztás ovárium szindróma felboríthatja a hormonrendszer működését, és hízást, erősebb szőrnövekedést, illetve a menzesz hosszabbá válását is okozhatja. Ha kitolódott idejű vérzés mellé az előbbi tüneteket, fejfájást, illetve az arcszőrzet megerősödését is tapasztaljuk, forduljunk orvoshoz.

A pajzsmirigy alulműködése szintén produkálhat hosszabb vérzést, hízással, hajhullással és fokozott kimerültséggel együtt. Szintén jelentkezhet ilyesmi méhpolip vagy valamilyen vérbetegség, például hemofília esetén. 40 és 50 éves kor között lévő nőknél pedig a menzesz meghosszabbodása a menopauza közeledését is jelezheti.

Forrás: womenshealtmag.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)