"Az abortusz a gyilkosság pártolása"

Novák Katalin államtitkár egy interjúban arról beszélt, hogy ha már teherbe esett egy nő, nem beszélhetünk a választás kérdéséről.

Az amerikai Breitbart szélsőjobboldali hírportálnak adott interjúról a hvg.hu írt részletesebben. A család- és ifjúságügyi államtitkár arról beszélt a lapnak, hogy az abortuszpárti mozgalom arról próbálja meggyőzni a világot, hogy a szabadságot képviseli, miközben valójában a halált.

"az abortusz nem a szabadságról szól
"Az abortusz nem a szabadságról szól." Fotó: iStock

"Ha már van benned egy gyerek, akkor amit teszel, az nem választás kérdése. A választás előtte van. Az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása, ellene van a választásnak" - nyilatkozta, majd hozzátette: "az abortusz nem a szabadságról szól, nem a nők szabadságáról szól, ez a szándékos félreértelmezése annak, ami történik."

Akkor sem lehet abortusz, ha egy rokon az apa Az új alabamai abortusztörvény értelmében az orvos bűncselekményt követ el, ha a terhesség bármelyik szakaszában magzatelhajtást végez, és 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják. Az olyan eset sem kivétel, mikor a nő nemi erőszak áldozata lett, vagy a saját rokona ejtette teherbe. Részletek!

A nők nem jókedvükből mennek abortuszra

Korábbi cikkünkben Tóth Olga, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa beszélt az abortusz kérdéséről. Tóth véleménye szerint az abortusz betiltása csak egy sokkal veszélyesebb megoldás felé terelné a nőket. Mint mondta, ha a nőknek nincs lehetőségük legális abortuszra, akkor különféle népi módszerekkel szabadulnak meg a nem kívánt terhességtől. "Ilyen módszerek mindig is voltak, és sokkal veszélyesebbek, mint a művi abortusz, tönkretehetik a nők egészségét" - mondta Tóth, majd hozzátette, az, hogy valaki 20 évesen az abortusz mellett dönt, egyáltalán nem jelenti, hogy nem szeretne majd gyereket, ha később máshogy alakul az élete.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső