A nap képe: súlyos betegségre hívták fel a figyelmet

Rózsaszínbe öltözött nők lepték el vasárnap a fővárosi Duna Korzót. Így hívták fel a figyelmet a mellrákos betegekre és a betegség elleni küzdelem fontosságára az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület által szervezett sétán.

Figyelemfelhívó sétát tartottak a mellrákos betegekért Budapesten vasárnap. Ezen a rendezvényen kívül azonban más módokon is hangsúlyozták a napokban a mellrák elleni küzdelem fontosságát. Péntek estétől vasárnap estig például rózsaszín díszvilágítást kapott a Szabadság-szobor és a Halászbástya is.

mellrák
A figyelemfelhívó séta résztvevői a fővárosi Duna Korzón 2022. október 2-án. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület már két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát. A Lánchíd felújítása miatt azonban idén nem volt lehetőség a hídsétára – ezért választották idei helyszínnek a Duna Korzót.

Mitől lehet mellrákom? Mutatjuk az okokat.

Október a mellrák hónapja

A mellrák elleni küzdelem fontosságának hangsúlyozása az egész hónapban központi szerepet kap. Az egyik leglényegesebb üzenet az, hogy az idejében diagnosztizált, és időben kezelni kezdett emlőrák ma már nagyon jó eséllyel gyógyítható.

Aki szeretné kifejezni szolidaritását az  érintett betegekkel, annak az egyesület azt javasolja, hogy tűzzön ruhájára rózsaszín szalagot vagy masnit. Ez ugyanis az emlőrák jelképe, amelyet a túlélők mellett azok is viselnek, akik szimpatizálnak a mellráktudatosság mozgalmával.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Meglepő, mikor küldték el az első SMS-t

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: