Tönkreteszi a lábunkat a magas sarkú cipő?

A tűsarkú cipőt viselő nőket szexisnek, elegánsnak, erősnek és vonzónak tartjuk, és ezt bizony a hölgyek szívesen ki is használják - akár azon az áron, hogy a magas sarkú cipő komoly fájdalmakat okoz nekik. A kellemetlenségek pedig hosszú távon is megmaradnak.

A magas sarkú cipő okozta lábfájdalmat szinte mindenki megtapasztalta már, akinek a lábán volt ilyen cipő, ráadásul ez a fájdalom a nők nagy részét érinti, és van, akinél állandó panaszokat is okoz (természetesen minden attól függ, hogy mennyit van valakinek a lábán a magas sarkú, illetve alkalmanként mennyi ideig viseli azt).

Egy húzódásokat és izomfáradtságot is okoz.

A magas sarkú cipő a térdre is komolyabb terhelést ró, ami hosszú távon degeneratív változásokhoz vezethet, különösen a térdkalácsnál és a térd középső részén. Milyen cipőt viseljünk, ha gyakran fáj a térdünk? - kattintson! A tűsarkú cipők viselésének emellett hosszú távú hatásai is vannak, például bőrkeményedések, tyúkszemek , vagy benőtt körmök alakulhatnak ki – ezek igen fájdalmas elváltozások, és kezelésük szakember segítségét igényli.

Az igazi probléma azonban nem a lábfejben jelentkezik, hanem valamivel feljebb: a osteoarthritis korábban jelentkezhet.

A magassarkú viselése tönkreteheti a lábat

Az mindenképpen segíthet a problémák megelőzésében, ha lemondunk a magas sarkú cipők viseléséről, de ez a nők számára nem megoldás, hiszen egy szép cipő nemcsak a tartásunkat vagy a mozgásunkat, de az egész hangulatunkat meghatározhatja. Ha alacsonyabb sarkú cipőket választunk. már azzal csökkenthetjük az izmokra, ínakra és ízületekre nehezedő nyomást.

A szakemberek szerint az is jó megoldás, ha mindig van nálunk egy kényelmes, lapos sarkú cipő, amit bármikor átcserélhetünk.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: