Tönkreteszi a lábunkat a magas sarkú cipő?

A tűsarkú cipőt viselő nőket szexisnek, elegánsnak, erősnek és vonzónak tartjuk, és ezt bizony a hölgyek szívesen ki is használják - akár azon az áron, hogy a magas sarkú cipő komoly fájdalmakat okoz nekik. A kellemetlenségek pedig hosszú távon is megmaradnak.

A magas sarkú cipő okozta lábfájdalmat szinte mindenki megtapasztalta már, akinek a lábán volt ilyen cipő, ráadásul ez a fájdalom a nők nagy részét érinti, és van, akinél állandó panaszokat is okoz (természetesen minden attól függ, hogy mennyit van valakinek a lábán a magas sarkú, illetve alkalmanként mennyi ideig viseli azt).

Egy húzódásokat és izomfáradtságot is okoz.

A magas sarkú cipő a térdre is komolyabb terhelést ró, ami hosszú távon degeneratív változásokhoz vezethet, különösen a térdkalácsnál és a térd középső részén. Milyen cipőt viseljünk, ha gyakran fáj a térdünk? - kattintson! A tűsarkú cipők viselésének emellett hosszú távú hatásai is vannak, például bőrkeményedések, tyúkszemek, vagy benőtt körmök alakulhatnak ki – ezek igen fájdalmas elváltozások, és kezelésük szakember segítségét igényli.

Az igazi probléma azonban nem a lábfejben jelentkezik, hanem valamivel feljebb: a osteoarthritis korábban jelentkezhet.

A magassarkú viselése tönkreteheti a lábat

Az mindenképpen segíthet a problémák megelőzésében, ha lemondunk a magas sarkú cipők viseléséről, de ez a nők számára nem megoldás, hiszen egy szép cipő nemcsak a tartásunkat vagy a mozgásunkat, de az egész hangulatunkat meghatározhatja. Ha alacsonyabb sarkú cipőket választunk. már azzal csökkenthetjük az izmokra, ínakra és ízületekre nehezedő nyomást.

A szakemberek szerint az is jó megoldás, ha mindig van nálunk egy kényelmes, lapos sarkú cipő, amit bármikor átcserélhetünk.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: