Mi okozza a folyamatos lábzsibbadást?

Három hete folyamatosan zsibbadó lábáról kérdezi egy olvasónk az Orvos válaszol rendszerben Szabó Klára gyógytornászt.

Baj, ha a folyamatosan zsibbad a láb?

Lábunk ezt árulja el az egészségünkről Érdemes odafigyelni a lábainkra, mert arról is árulkodnak, ha valami nincs rendben a testünkben. Részletek itt.

"3 hete, egy új cipő levétele után a bal lábujjam belső oldala elzsibbadt, azóta is furcsa, ha hozzáérek, mintha most menne ki belőle a zsibbadás" - írja levelében aggódó olvasónk. "Most meg a jobb lábamon jelentkezett ugyanez, csak a középső ujjamon. Mi lehet ez? Így 30 évesen nem szeretném félvállról venni" - tette hozzá.

A szakértő válasza a zsibbadásra

Szabó Klára, gyógytornász, humánkineziológus válaszában leírja, hogy a szoros cipők, főleg azok, amelyek viselése során a testsúly nagy része az előlábra terhelődik, gyakran okozhatnak zsibbadást, érzéskiesést, mert a láb anyagcseréje, vérkeringése lelassul a szorítástól. A fokozott nyomástól a láb idegei sérülhettek, irritálódhattak.

Lábzsibbadást nemcsak a rosszul megválasztott cipő okozhat, Orvos Válaszol zsibbadás láb lábzsibbadás vérkeringés lábujjak
Lábzsibbadást nemcsak a rosszul megválasztott cipő okozhat

A problémára azonban van megoldás (a cipő lecserélésén kívül is). Ha érdekli, hogy kezelhető a probléma, kattintson ide és olvassa el szakértőnk válaszát.

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon egy címet, majd 2000 karakterben fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Tegye fel a kérdését a megfelelő szakértőnek, kattintson!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: