Infografika: így alakul ki a 2-es típusú cukorbetegség

Mitől alakul ki az inzulinrezisztencia és mikor beszélhetünk 2-es típusú cukorbetegségről? Infografikánkban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, amely szövődményei révén rontja a beteg életminőségét és életkilátásait. Azonban nemcsak magát a diabéteszt, hanem a megelőző állapotot is komolyan kell venni, kezelés nélkül ugyanis könnyen 2-es típusú cukorbetegség lehet a vége. Infografikánkban összefoglaltuk az inzulinrezisztenciával, illetve a diabétesszel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Hogyan alakul ki a 2-es típusú cukorbetegség?
)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)