Mire utal, ha fáj a lépcsőzés?

Ha fájnak a térdei lépcsőzés közben, az könnyen súlyosabb problémára utalhat: brit szakértők szerint ez ugyanis a degeneratív ízületi gyulladás egyik első tünete.

Nemrég megjelent térdfájdalommal, illetve melyek lehetnek a szakemberek segítségére az oszteoartritisz, vagyis a degeneratív ízületi gyulladás korai diagnosztizálásában, így abban is, hogy az érintett betegek megfelelő kezelésben részesüljenek.

Tudjon meg még több információt a Gyulladás tünetei és kezelése című Betegségek A-Z című szócikkünkből! Philip Conaghan professzor, a kutatás vezetője szerint jelenleg meglehetősen keveset tudunk a degeneratív ízületi gyulladás korai szakaszáról, legtöbbször ugyanis csak akkor fordulnak orvoshoz a betegek, amikor már régóta súlyos fájdalmaik vannak és a mozgásuk is beszűkült. „Ezzel a kutatási eredménnyel korábban felismerhetjük és talán hatékonyabban gyógyíthatjuk az ízületi gyulladás ezen fajtáját” – mondta.

Ha lépcsőzés közben fájnak a térdei, az a degeneratív ízületi gyulladás jele lehet

A kutatáshoz 4673 olyan embert vizsgáltak meg, akiknél már diagnosztizálták a betegséget vagy nagy volt a rizikója annak, hogy kialakul náluk a degeneratív ízületi gyulladás. A részt vevőkkel hét éven keresztül rendszeresen kérdőíveket töltettek ki, melyekben többek között a fájdalmaikról és a rendszeres tevékenységeikről kellett beszámolniuk.

Úgy találták, hogy az első olyan tevékenység, mely közben fájdalmat tapasztaltak, a lépcsőzés volt, ezt követte a sétálás, az állás, a fekvés, illetve az ülés, majd az ágyban pihenés.

A kutatás eredményeiről a Arthritis Care & Research című szaklapban számoltak be.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)