WHO: ilyen még nem volt a járvány során

Egy nap alatt 106 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte. A járvány kezdete óta ez volt a legmagasabb napi esetszám - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és aggodalmát fejezte ki a szegény országok miatt.

"Még mindig hosszú utat kell megtennünk a világjárványban" - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Úgy fogalmazott, aggódnak a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus WHO, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus WHO, koronavírus fertőzöttek száma

Ez okozza a legnagyobb gondot

Koronavírus: 5 millió igazolt fertőzött a világban - kattintson a részletekért!

A szervezet legnagyobb aggodalma az, hogy az amerikai támogatás nagy részét eddig a fejlődő országok megsegítését célzó programokra költötték. A koronavírus-járvány közepén elapadt forrás miatt azonban más partnereket kell meggyőzniük, hogy továbbra is támogatni tudják azokat, akik a legsérülékenyebbek a világban - jelentette ki Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Mi a helyzet a klorokinnal?

A vészhelyzeti igazgató kiemelte azt is, hogy a hidroklorokin és a klorokin sok betegség kezelésére engedélyezett termékek, eddig azonban még nem találták hatékonynak az új típusú koronavírus okozta Covid-19 kezelésére, ahogy amegelőzésére sem.

Donald Trump a koronavírus ellen hatástalan gyógyszert szedi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő