WHO: ilyen még nem volt a járvány során

Egy nap alatt 106 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte. A járvány kezdete óta ez volt a legmagasabb napi esetszám - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és aggodalmát fejezte ki a szegény országok miatt.

"Még mindig hosszú utat kell megtennünk a világjárványban" - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója. Úgy fogalmazott, aggódnak a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus WHO, koronavírus fertőzöttek száma
Szomorú rekord dőlt meg az elmúlt 24 órában. Fotó: Getty Images

Ez okozza a legnagyobb gondot

Koronavírus: 5 millió igazolt fertőzött a világban - kattintson a részletekért!

A szervezet legnagyobb aggodalma az, hogy az amerikai támogatás nagy részét eddig a fejlődő országok megsegítését célzó programokra költötték. A koronavírus-járvány közepén elapadt forrás miatt azonban más partnereket kell meggyőzniük, hogy továbbra is támogatni tudják azokat, akik a legsérülékenyebbek a világban - jelentette ki Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.

Mi a helyzet a klorokinnal?

A vészhelyzeti igazgató kiemelte azt is, hogy a hidroklorokin és a klorokin sok betegség kezelésére engedélyezett termékek, eddig azonban még nem találták hatékonynak az új típusú koronavírus okozta Covid-19 kezelésére, ahogy amegelőzésére sem.

Donald Trump a koronavírus ellen hatástalan gyógyszert szedi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: