Víruskutató: nem tűnik el teljesen a koronavírus

Hozzá kell szokni, hogy a koronavírus-járvány nem tűnik el teljesen, szórványos esetek nagy valószínűséggel továbbra is lesznek - hívta fel a figyelmet Rusvai Miklós víruskutató.

Minden járványra jellemző egy felfutó, majd egy lecsengő szakasz, a lefolyás tehát haranggörbe alakú. Mivel a koronavírus egy teljesen új kórokozó volt, ezért a görbéje a nulláról indult, azonban valószínűleg nem érkezik vissza ugyanerre a pontra - mondta a szakember. Arra kell számítani, hogy időnként újra megjelenik majd az orvosi statisztikákban a koronavírus - fűzte hozzá.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus-járvány, koronavírus-járvány vége,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus-járvány, koronavírus-járvány vége,

Magyarországon lapos a járványgörbe

Koronavírus: meddig tartsunk távolságot a másiktól? A válaszért kattintson ide!

Az új típusú koronavírus magyarországi terjedését elemezve Rusvai Miklós azt mondta, egy kiugró pont - a Pesti úti idősotthonban kialakult gócpont - kivételével a járványgörbe nagyon lapos alakot mutat. Felhívta a figyelmet azonban az úgynevezett szuperterjesztőkre is, akik a foglalkozásuk miatt sok emberrel érintkeznek, ugyanakkor nem betegednek meg nagyon, ezért továbbra is járnak közösségbe.

Ősszel támadhat újra a vírus

Az elmúlt hónapokban a világ több szakértője és kutatócsoportja is figyelmeztetett arra, hogy ősszal számolnunk kell a koronavírus-járvány újabb hullámával. Rusvai Miklós azonban úgy véli, hogy egy több szempontot figyelembe vevő finomhangolással megelőzhető lenne egy járvány újbóli felerősödése.

Kicsi, savanyú, de megint a miénk: így indul újra az élet a bulinegyedben - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: