Segítséget kérnek a mentősök

A Facebookon kezdett gyűjtésbe a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, mivel állításuk szerint se védőfelszerelésből, se megfelelő arcmaszkból nem áll elegendő rendelkezésükre.

"A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek biztosítani a mentődolgozók védőfelszerelését és mindent, ami a munkánkhoz szükséges" - olvasható az MMSZ Facebook-oldalán. Mint írják, a feladatuk ellátásához jelenleg nélkülözhetetlen védőöltözetre, FFP2 és FFP3 maszkra, illetve egyéb rendkívül fontos eszközökre gyűjtenek.

Ilyen egy nap a sürgősségin Egy, a sürgősségi osztályon is dolgozó mentős elmeséli, milyen védőfelszerelésben - teljes testet védő overallban, szemüvegben, maszkban és arcot védő plexiüvegben - ledolgozni 12 órát a koronavírus-járvány idején. Beszámolóját ebben a cikkünkben olvashatja.

Arra kérnek mindenkit, hogy bármilyen csekély összeggel támogassák a nemes kezdeményezést, amellyel a mentősök munkáját szeretnék megkönnyíteni. A beérkezett adományokat elsősorban védőfelszerelésre fordítják majd, amiket szakszervezetük oszt majd szét az országban a mentőállomások között.

A mentősök csak teljes védőöltözetben mehetnek ki koronavírus-gyanús betegekhez. Fotó: MTI
A mentősök csak teljes védőöltözetben mehetnek ki koronavírus-gyanús betegekhez. Fotó: MTI

Ezenkívül orvosműszaki felszerelést, mosógépet a ruhák tisztításához, élelmet és fertőtlenítőt szeretnének vásárolni. "Arról, hogy pontosan mire tudunk majd költeni, a mentőállomásokkal és szakszervezetünk megyei vezetőivel való egyeztetés után a beérkezett összeg függvényében tudunk csak dönteni. Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat" - fogalmaztak a közleményben.

Az anyagi felajánlásokon kívül tárgyi adományokat is szívesen fogadnak. Ha valaki maszkokat (de felhívják a figyelmet, hogy csakis FFP2-eset vagy FFP3-asat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományozna nekik, akkor megteheti bármelyik, közelében lévő mentőállomáson, de egyeztethet megyei vezetőikkel is.

Magáncélra vásárolják fel az orosz milliárdosok a lélegeztetőgépeket, melyekből országos hiány van - Olvassa el az nlc.hu beszámolóját a témában!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés