Orbán: "csupa rossz hírem van"

A harmadik hullám kirobbanása miatt az operatív törzs emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Csütörtöki videójában pedig arról beszélt, hogy az egész koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt állunk.

Koronavírus: mennyivel veszélyesebb a brit mutáns? A válaszért kattintson ide!

Az egészségügyi intézményekben vissza kell hozni azt a készültségi fokot, amit áprilisban vagy novemberben alkalmaztak - jelentette ki a rádióműsorban a miniszterelnök. Beszélt továbbá arról is, hogy a koronavírus-járvány erőteljes felfutása miatt szigorú utazási szabályokra van szükség, a határoknál mindenképpen szigorítások kellenek. Még az üzletembereknek is meg kell érteniük, hogy a járvány gyors terjedését előidéző vírusmutánsok miatt az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell - szögezte le Orbán Viktor.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
Versenyt futunk az idővel a harmadik hullámban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

"A legnehezebb két hét vár ránk"

A miniszterelnök más aggasztó dolgokról is beszélt csütörtöki Facebook-videójában. "Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog" - fogalmazott. Emellett félő, hogy a koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt olyan terhelés lesz a kórházakon, amilyen még nem volt, tehát minden orvosra, minden ápolónőre és minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz - mondta.

"Versenyt futunk az idővel"

A kormányfő arra kért mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz, ezekkel ugyanis lefékezhető az új típusú koronavírus terjedése. Megemlítette továbbá, hogy ha sokan regisztrálnak az oltásra és sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ám ha csak kevesen oltatják be magukat, akkor a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. "Kérek mindenkit, regisztráljanak, és oltassák be magukat" - fűzte hozzá.

Koronavírus: gyorsan söpör végig az országon a 3. hullám. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: