Már lehet regisztrálni az ingyenes antitestszint-tesztelésre

Megnyílt a regisztráció a budapesti ingyenes antitestszint-vizsgálatra. A fővárosi önkormányzat 19 ezer tesztet biztosít a 60 év feletti budapestiek koronavírussal szembeni ellenanyagszintjének mérésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

Boldogkői: "ősszel megint elő fog jönni a járvány" Boldogkői Zsolt biológus támogatja a harmadik oltás felvételét, főleg a 60 feletti, Sinopharmmal oltottak esetében. Olvasson tovább !

A közlemény szerint a fővárosi önkormányzat július 5. és 9. között ezer darab, antitestszint mérésére alkalmas teszt elvégzését biztosítja 60 év feletti budapestieknek. A tesztelésre mindennap 7 és 11 óra, valamint 16 és 20 óra között, az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton van lehetőség. A tesztelés regisztrációhoz kötött, a covid.budapest.hu oldalon lehet regisztrálni és időpontot foglalni, a kerületi szakrendelőkben pedig várhatóan július végéig lehet részt venni a szűrésen.

Bizonyos oltóanyagok hatásosságával kapcsolatban aggodalmak merültek fel.
Bizonyos oltóanyagok hatásosságával kapcsolatban aggodalmak merültek fel. Fotó: Getty Images

Az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatosan széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt a fővárosi önkormányzat fontosnak tartja a budapesti időskorú lakosság védettségének , a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének mérésére vonatkozó lehetőség megteremtését - hangsúlyozták a közleményben. A felajánlott 19 ezer tesztből 18 ezer esetében a mintavétel a lakosok szűrésében közreműködést vállaló budapesti kerületekben történhet majd meg. A kerületek megkapják a teszteket, és a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.

Fontos a kellő körültekintés

A közleményben kitértek rá, hogy a vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség, amelyet az infekciókontroll szabályainak betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Azt kérték, kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelynek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott.

Koronavírus: van, ahol a COVID-19 dobogós halálozási ok - kattintson ide a részletekért!

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: