Koronavírus: velük folytatódik az oltási program

Folytatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra, hogy a frontvonalban lévő, vagyis a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból.

Koronavírus-oltás: mennyi idő után leszünk védettek? A válaszért kattintson ide!

A koronavirus.gov.hu oldalon közölték, hogy az új típusú koronavírus elleni immunizálás második körében valamennyi közfinanszírozott egészségügyi intézményből várják az igényeket 2021. január 6-áig. Ez tehát érinti a járóbeteg-szakellátást, az egyéb fekvőbeteg-szakellátást, a művesekezelést, a fogászati alap- és szakellátást nyújtó, a betegszállítást és mentést végző, valamint a háziorvosi, védőnői, iskolaorvosi, otthoni szakápolói és otthoni hospice-ellátást nyújtó szolgáltatókat is. Mint írták, a vakcina beadását a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezi majd meg, a NEAK pedig az adatok feldolgozásával segíti a folyamatot.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védekezés, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus egészségügyi dolgozók
Elkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása Csíkszeredában. Fotó: MTI/Veres Nándor

Új szállítmány érkezett

Mint kiderült, a mai napon megérkezett Magyarországra a harmadik vakcinaszállítmány. Ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyag érkezett, amelyekkel immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Az oltópontokról bővebb információk itt olvashatóak . A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések, az immunizálás megkezdése azonban új szakaszt jelent a kór elleni küzdelemben.

Érdemes regisztrálni

2021 első felében pedig várhatóan újabb koronavírus -vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, érdemes rá regisztrálni . A védőoltás iránti igényüket már mintegy 600 ezren jelezték.

Győrfi Pál meghatódott, miután megkapta a koronavírus elleni védőoltást - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)