Koronavírus: velük folytatódik az oltási program

Folytatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra, hogy a frontvonalban lévő, vagyis a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból.

Koronavírus-oltás: mennyi idő után leszünk védettek? A válaszért kattintson ide!

A koronavirus.gov.hu oldalon közölték, hogy az új típusú koronavírus elleni immunizálás második körében valamennyi közfinanszírozott egészségügyi intézményből várják az igényeket 2021. január 6-áig. Ez tehát érinti a járóbeteg-szakellátást, az egyéb fekvőbeteg-szakellátást, a művesekezelést, a fogászati alap- és szakellátást nyújtó, a betegszállítást és mentést végző, valamint a háziorvosi, védőnői, iskolaorvosi, otthoni szakápolói és otthoni hospice-ellátást nyújtó szolgáltatókat is. Mint írták, a vakcina beadását a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezi majd meg, a NEAK pedig az adatok feldolgozásával segíti a folyamatot.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védekezés, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus egészségügyi dolgozók
Elkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása Csíkszeredában. Fotó: MTI/Veres Nándor

Új szállítmány érkezett

Mint kiderült, a mai napon megérkezett Magyarországra a harmadik vakcinaszállítmány. Ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyag érkezett, amelyekkel immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Az oltópontokról bővebb információk itt olvashatóak. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések, az immunizálás megkezdése azonban új szakaszt jelent a kór elleni küzdelemben.

Érdemes regisztrálni

2021 első felében pedig várhatóan újabb koronavírus-vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, érdemes rá regisztrálni. A védőoltás iránti igényüket már mintegy 600 ezren jelezték.

Győrfi Pál meghatódott, miután megkapta a koronavírus elleni védőoltást - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: