Koronavírus: változás lesz a fővárosi éttermekben

A hazai koronvírus-járvány lassulása miatt péntektől újra kinyithatnak a budapesti éttermek belső helységei is a vidéki mintát követve.

Nézze meg, hogyan telt meg újra élettel a Római-part!

A hazai koronavírus-helyzet stabilizálódása miatt május 29-étől ismét megengedetté válik a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben történő tartózkodás, valamint a megrendelt ételt és italt az eddigi szabályoktól eltérően már nemcsak a kerthelyiségekben, hanem a benti légtérben is el lehet fogyasztani - közölte Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Ez a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is igaz.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus étterem, koronavírus kávézó, koronavírus játszótér, koronavírus korlátozások enyhítése
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus étterem, koronavírus kávézó, koronavírus játszótér, koronavírus korlátozások enyhítése

Bizonyos szabályok továbbra is érvényesek

Az újranyitás fontos kitétele, hogy a fővárosi vendéglátóhelyek dolgozóinak - csakúgy, mint vidéken - a munkaidejük egésze alatt maszkot kell viselniük, valamint kötelező betartani és betartatni a védőtávolságot is a koronavírus esetleges terjedésének megakadályozása érdekében.

Megnyithatnak a játszóterek is

Emellett péntektől Budapesten is kinyithatnak és látogathatóak a szabadtéri játszóterek, ezzel pedig a főváros lényegében utoléri a vidéket az új típusú koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések enyhítése terén. A szóvivő kiemelte ugyanakkor, hogy a vírus még mindig jelen van az országban, ezért továbbra is mindenkinek be kell tartania az érvényben lévő szabályokat.

27 alkalmazott lett koronavírusos egy fagylaltot és fagyasztott zöldségeket gyártó román cégnél - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: