Koronavírus: újabb indiai mutáns jelent meg a szomszédban

Az új típusú koronavírus egyik indiai vírusmutációját, illetve a brit vírusvariánst azonosították egy Bukarest határában felfedezett fertőzési gócban - közölte a román közegészségügyi intézet (INSP).

Április 20-a és 26-a között antigén gyorstesztekkel mutatták ki az új típusú koronavírust 35 indiai vendégmunkásnál, akik két Popesti-Leordeni-i cégnél dolgoznak, és néhány nappal korábban negatív PCR-tesztekkel érkeztek Romániába. Közülük 18-an a bukaresti Victor Babes járványkórházba kerültek, egyiküket pedig a Matei Bals járványklinikán ápolják. A többiek szálláshelyükön maradtak karanténban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
Újabb indiai mutáns jelent meg a szomszédban. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Hamarosan Magyarországon is megjelenhet az indiai dupla mutáns koronavírus - mutatjuk a szakértő véleményét!

A vírusmutáció beazonosítására alkalmas, úgynevezett szekvenciális tesztelést a bukaresti Cantacuzino immunológiai és közegészségügyi kutatóintézet végezte el a kórházba utalt vendégmunkásoktól vett mintákon. Ennek során derült ki, hogy három vendégmunkás a brit, hét pedig egy indiai vírusmutációval fertőződött meg. Az INSP szerint azonban ez az indiai koronavírus -mutáns nem azonos azzal a variánssal, amely a jelenlegi súlyos járványügyi helyzetet eredményezte Indiában.

Romániában egyébként múlt csütörtökön mutatták ki először a B.1.617.2-es jelzésű indiai vírusmutációt, egy szintén Indiából érkezett, a Brassó megyei Botfaluban dolgozó vendégmunkásnál. A járványügyi szakemberek azt valószínűsítik, hogy Romániában már a brit mutáció a domináns, de az országban már a brazil és dél-afrikai vírusvariáns is megjelent.

Koronavírus: 3 mutáns miatt aggódhatunk - olvassa el a részleteket!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: