Koronavírus: újabb helyen bukkant fel az omikron

A kínai Kanton városában azonosították egy fertőzött mintájában az koronavírus omikron variánsát - jelentette kedden az állami CCTV televíziós csatorna.

Immár Magyarországon is megjelent az omikron variáns. A hírt a Nemzeti Népegészségügyi Központ is megerősítette.

A koronavírus új, elsőként Dél-Afrikában felbukkant változatát egy 67 éves férfinél mutatták ki, aki november végén lépett be Kínába tengerentúli útjáról - írja meg a Reuters hírügynökség. Kantonba egyhetes karantén után repült tovább, és már a városban különítették el, amikor koronavírustesztje pozitív eredményt hozott. Mint kiderült, a férfit a SARS-CoV-2 omikron variánsa fertőzte meg.

Kínában már két esetben is igazolták a koronavírus omikron variánsa megjelenését
Kínában már két esetben is igazolták a koronavírus omikron variánsa megjelenését. Fotó: Getty Images

Kínában eddig csupán két esetben mutatták ki az omikront. A 67 éves kantoni férfit megelőzően szintén egy beutazó fertőzöttnél azonosították a vírusvariánst, aki december 9-én érkezett meg Tiencsinbe külföldről. A Tianjin Daily hírportál beszámolója szerint az érintett beteget kórházban kezelik elkülönítve.

Kínában, ahonnan a világjárvány kiindult, hétfőn 76 igazolt koronavírus-fertőzést jelentettek a hatóságok. Az új esetek közül 51 helyifertőzésvolt, a többi behurcolt eset. Ezen felül 15 tünetmentes fertőzést is azonosítottak tesztek segítségével.

Kedd reggelig újabb mintegy 675 ezer esetben regisztráltak koronavírus-fertőzést a világon.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: