Koronavírus: újabb három beteg elhunyt itthon

Az elmúlt 24 óra folyamán újabb 36 személynél mutattak ki új típusú koronavírus-fertőzést Magyarországon.

Érdemes-e gumikesztyűben vásárolni, hogy ezáltal is megóvjuk magunkat afertőzéskockázatától? Részletek itt.

Mint a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent kormányzati tájékoztatóból kiderül, ezzel a járvány hazai berobbanása óta immár 3509 főre emelkedett a COVID-19-betegek összesített száma. Vasárnap reggelig három beteg elhunyt a fertőzés következtében, így a halálos áldozatok száma már eléri a 451 főt. A vírust mind ez idáig 1396-an győzték le a hivatalos adatok szerint, ők tehát azok, akiket gyógyultnak tekinthetünk.

Szent László Kórház, koronavírus, COVID-19, pandémia, világjárvány
Szent László Kórház, koronavírus, COVID-19, pandémia, világjárvány

Jelenleg 1662 aktív koronavírus-fertőzött van az országban, 56 százalékuk Budapesten és Pest megyében. Közülük kórházban ápolnak 562 beteget, illetve 47-en szorulnak gépi lélegeztetésre.

Mint azt korábban megírtuk, hétfőtől tovább enyhülnek a járvány miatti korlátozó intézkedések mind vidéken, mind a fővárosban. A budapesti változásokról a szombati nap folyamán született döntés, amiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölt részleteket. Néhány alapvető óvintézkedés betartása mellett immár szabadon látogathatóak a közterületek, parkok, szabadtéri játszóterek, üzletek és vendéglátóhelyek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció