Koronavírus: újabb 6 millió maszkot kapott Magyarország

Ismét jelentős mennyiségű védőeszköz érkezett Kínából Magyarországra, hogy megkönnyítsék a koronavírus-járvány elleni küzdelmet.

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védőfelszerelés, koronavírus maszk, koronavírus kesztyű, koronavírus léleheztetőgép
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus védőfelszerelés, koronavírus maszk, koronavírus kesztyű, koronavírus léleheztetőgép

Kórházak és rendelők kapják meg

Koronavírus: ennyire biztonságos most Magyarország - kattintson ide!

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból. A felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést, a raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek a koronavírus elleni küzdelemhez elengedhetetlen eszközök - ismertette a miniszter.

Több ezer lélegeztetőgép is jön majd

Kitért arra is, hogy a Wizz Air repülőgépei már mintegy ötvenszer fordultak a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon. A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra a koronavírus elleni védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket - fűzte hozzá.

Azonban az elkövetkezendő hetekben is több szállítmány érkezik majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A gépek maszkok és kesztyűk millióit hozzák, de több ezer lélegeztetőgép is érkezik majd a koronavírus-járvány miatt.

Sírva hagyta el a kórházat a brit ápolónő, miután felgyógyult a koronavírusból - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés