Koronavírus: újabb 4 magyar halt meg

Hétfőn 29 új koronavírusos esetet és 4 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Ezrek jelentkeznek, hogy megfertőzzék őket koronavírussal - kattintson a részletekért!

Újabb 29 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 4 krónikus beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 425-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi halottak mindegyike 65 évnél idősebb volt. Az összes elhunyt 79 százalékát a legfertőzöttebb területekről jelentették - vagyis a fővárosból és Pest megyéből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus aktív fertőzöttek, koronavírus gyógyultak,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus aktív fertőzöttek, koronavírus gyógyultak,

746-an vannak kórházban

Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Közben 1007-en már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből. Az aktív fertőzöttek száma 1881-re csökkent, 60 százalékuk budapesti vagy Pest megyei.

Vidéken változatlan a helyzet

Vidéken még mindig Fejér megyét érinti a legjobban a koronavírus-járvány: itt már 338 fertőzöttet regisztráltak. Emellett Zala, Komárom-Esztergom és Csongrád megyében tudnak még 100-nál több koronavírusos esetről, a legkevesebb - mindössze 14 - beteg pedig továbbra is Vas megyében van.

A friss adatok szerint jelenleg 11016-an vannak hatósági házi karanténban, és 114719 koronavírustesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban.

Kinyitott a bulinegyed: legalább 101 új koronavírus-fertőzött lett Szöulban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció