Koronavírus: újabb 4 magyar halt meg

Hétfőn 29 új koronavírusos esetet és 4 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Ezrek jelentkeznek, hogy megfertőzzék őket koronavírussal - kattintson a részletekért!

Újabb 29 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 4 krónikus beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 425-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi halottak mindegyike 65 évnél idősebb volt. Az összes elhunyt 79 százalékát a legfertőzöttebb területekről jelentették - vagyis a fővárosból és Pest megyéből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus aktív fertőzöttek, koronavírus gyógyultak,
Mintát vesznek egy férfitől egy barcsi orvosi rendelőben. Fotó: MTI/Varga György

746-an vannak kórházban

Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. Közben 1007-en már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből. Az aktív fertőzöttek száma 1881-re csökkent, 60 százalékuk budapesti vagy Pest megyei.

Vidéken változatlan a helyzet

Vidéken még mindig Fejér megyét érinti a legjobban a koronavírus-járvány: itt már 338 fertőzöttet regisztráltak. Emellett Zala, Komárom-Esztergom és Csongrád megyében tudnak még 100-nál több koronavírusos esetről, a legkevesebb - mindössze 14 - beteg pedig továbbra is Vas megyében van.

A friss adatok szerint jelenleg 11016-an vannak hatósági házi karanténban, és 114719 koronavírustesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban.

Kinyitott a bulinegyed: legalább 101 új koronavírus-fertőzött lett Szöulban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)