Koronavírus: újabb 131 beteg meghalt itthon

Kedd reggelig 3193 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a Magyarországon elvégzett tesztek segítségével. A hazai járvány halálos áldozatainak száma 131-gyel emelkedett egy nap alatt.

Az Alkotmánybíróság szerint nem alkotmányellenes a rendelet, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy foglalkoztatottjaiknak előírják a COVID-19 elleni vakcina felvételét a munkavégzés feltételeként.

Mindez azt jelenti, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése óta immár több mint 1,76 millió fertőzést regisztráltak az országban. COVID-19-hez köthetően immár 43430 beteg vesztette életét - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal kedd reggeli jelentéséből. Az aktív fertőzöttek számát jelenleg 184 ezerre becsülik. Kórházban 4740 fertőzöttet kezelnek, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen.

koronavírus, oltás, COVID-19, vakcina, Honvédkórház
Oltási dokumentumaira vár egy férfi a Honvédkórház oltópontján február 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

"Februárban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton van oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat" - olvasható a kormányzati jelentésben. Mint írják, a központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat.

A legfrissebb adatok szerint eddig közel 6,16 millióan kapták meg az országban az alapimmunizáláshoz szükséges mindkét oltásdózist (az egyadagos Janssen-vakcina esetén az egyetlen oltást), míg több mint 3,79 millióan a harmadik, megerősítő oltást is felvették. Az 5-11 éves korosztályban 89 ezer gyermeket oltottak be COVID-19 ellen. Az 5-11 éves gyerekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint immár nincs feltétlenül szükség 14 napos karanténra a koronavírus-fertőzötteknél.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: