Koronavírus: újabb 12 áldozat itthon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1579-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Egy nap alatt 67 új koronavírusos esetet regisztráltak Magyarországon, így a fertőzöttek száma már elérte az 1579-et. Emellett elhunyt újabb 12 beteg, ezzel a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 134-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A Pesti úti idős otthonban a fertőzöttek száma 212-re, az elhunytak száma pedig 13-ra nőtt.

korononavírus, korononavírus hírek, korononavírus Magyarország, korononavírus magyar áldozat, korononavírus fertőzöttek száma, korononavírus halottak száma
Járőröző rendőrök igazoltatnak a fővárosi Erzsébet téren. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bárki fertőzött lehet

Miért kell otthon maradni? A válaszért nézze meg videónkat!

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél azonban valószínűleg jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma - bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A járvány lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért ők lehetőség szerint maradjanak otthon, a bevásárláshoz pedig kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Újabb bentlakásos otthonban jelent meg a koronavírus - olvassa el a részleteket társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: