Koronavírus: új szakaszba léptünk

Magyarország a koronavírus elleni védekezés új szakaszába lépett. Most - az emberek egészségének megvédését követően - a gazdaság újraindításán és új munkahelyek teremtésén van a sor - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs alakuló ülését követően.

A koronavírus-járvány új szakaszának első lépéseként megalakult Gazdaságvédelmi Operatív Törzs, amelynek elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása. Azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat és bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, illetve akadályozzák a vállalkozások működését - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Mint írják, a kormány az idei költségvetésben 923 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésben 2550 milliárd forintot különített el a Gazdaságvédelmi Alapban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gazdaság, koronavírus gazdasági hatás
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gazdaság, koronavírus gazdasági hatás

Ez lesz a tesültet feladata

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs nem a fejlesztési források szétosztására, hanem a gazdaság átfogó újraindítására jött létre. Azon túl, hogy a testület figyelemmel kíséri és ellenőrzi a gazdaságvédelmi döntések végrehajtását, fontos véleményező és javaslattevő szerepet is kap. A kormány konkrét javaslatokat vár azokon a területeken, ahol kormányzati beavatkozásra van szükség a koronavírus okozta helyzet hatásainak enyhítésére.

A testület tagjai

Sokba kerültek a járványellenes intézkedések - a részletekért kattintson ide!

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs vezetésével a pénzügyminisztert bízták meg. A testület tagja az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a fogyasztóvédelemért felelős vezető, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt irányító államtitkár.

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülésein tanácskozási joggal vehet részt a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság képviselője és a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi vezetője - tájékoztatott Varga Mihály.

Meglepő eredmény: könnyebben fertőződnek meg koronavírussal azok, akik nyáron otthon maradnak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció