Koronavírus: tovább súlyosbodhat a brit helyzet

Még a tetőzés szakaszában jár a koronavírus-járvány Nagy-Britanniában, ezért egyelőre várni kell a vírus terjedésének megfékezését célzó korlátozások enyhítésével - emelte ki Dominic Raab külügyminiszter, aki az éppen lábadozó Boris Johnson miniszterelnök helyett látja el a kormányfői feladatokat.

Már vannak kedvező jelek arra, hogy az emberek közötti érintkezést korlátozó intézkedések hatékonyak, mivel az új koronavírus-fertőzések és az újonnan kórházba kerülők számát jelző görbe kezd laposodni. Kezdünk nyerésre állni ebben a csatában - fogalmazott Raab. Hozzátette ugyanakkor, hogy a korlátozások enyhítése még nem jöhet szóba, ugyanis a három hete érvényben lévő intézkedések idő előtti feloldása egy újabb járványhullám kialakulásának veszélyével járna.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Anglia, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Anglia, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

11 ezer felett az áldozatok száma

A keddi adatok szerint eddig csaknem 90 ezer koronavírus-fertőzöttet és több mint 11 ezer halálesetet regisztráltak az Egyesült Királyságban. "Ha a nagy-britanniai járvány áldozatainak számát sikerülne 20 ezer alatt tartani, az nagyon jó eredmény lenne" - jelentette ki Stephen Powis, a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai orvosigazgatója.

A miniszterelnök még lábadozik

Koronavírus: a mellkasifájdalomekkor jelez fertőzést - részletek itt!

Ahogy már korábban is olvashatták a HáziPatika.com-on, a koronavírus-fertőzésen Boris Johnson miniszterelnök is átesett, aki egy hetet töltött kórházban, és három napig intenzív osztályon kezelték. Johnson vasárnap hagyhatta el a londoni St. Thomas kórházat, ahonnan a fővárostól 65 kilométerre északnyugatra lévő Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott. A kormányfő a Twitteren vasárnap este közzétett videoüzenetében arról beszélt, hogy semmi kétség nem fér ahhoz, hogy a St. Thomas kórház orvosai és ápolói megmentették az életét, hiszen kezelésének ideje alatt volt két nap, amikor bármerre eldőlhetett volna a sorsa.

A koronavírusból kigyógyult miniszterelnök állapotáról jelenleg annyit lehet tudni, hogy nem áll azonnal ismét munkába, egyelőre lábadozik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: